AK Parti'li Turan: Millet İttifakı kazansa bile parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmadı

Muhalefetin "parlamenter sisteme dönme" yönündeki açıklamalarını değerlendiren Turan, "Seçimleri kazansanız bile geriye dönme imkanı olmayan sistem değişikliğini ancak bir gündem krizi olarak değerlendiriyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirdiğini, meseleyi Millet İttifakı seçimleri kazansa, kazandığı gün sanki parlamenter sisteme geri dönecekmiş gibi değerlendirdiğini söyleyen Turan, "Bu millet yanlış yapmadığından dolayı liderini, AK Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı asla yalnız bırakmadı. Yeni dönemde de Cumhur İttifakı bir numaralı ekip olarak işin başında olacak. Ancak teorik olarak değerlendiriyorum, diyorum ki Millet İttifakı kazansa bile parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmamıştır" dedi.

Turan, 600 milletvekili içerisinde 400 milletvekili olması durumunda sistem değişikliğinin halka sunulmadan Meclis'te karşılanabileceğini belirterek, "Düşünebiliyor musunuz? AK Parti, MHP yok olacak da Millet İttifakı'nın paydaşları 400 milletvekili alacak. Böyle bir teori, böyle bir anket, böyle bir ihtimal var mı? Kimseyi kandırmayın. Seçimleri kazansanız bile geriye dönme imkanı olmayan sistem değişikliğini ancak bir gündem krizi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, parlamenter sistem olacak mı, olmayacak mı tartışmasının geride kaldığını ifade ederek, "Gündemimiz Doğu Akdeniz, Mavi Vatan, Kuzey Kıbrıs'taki varlığımız, Azerbaycan'daki dostluğumuz. O yüzden ekonomiyi büyütmeye, pandemiyle daha güçlü mücadele etmeye, Türkiye'nin önünü açmaya hep beraber gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU