Sedat Peker'in paylaşımında bahsettiği "Go" oyunu, arama motorlarında "en çok arananlara" girdi

Verilere göre Sedat Peker’in bahsettiği oyun, Google Trends'te en çok aranan başlıklar arasında ilk beşe girdi

Fotoğraf: Youtube

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker’in "gençlere tavsiye ettiği" zeka ve strateji oyunu "Go", arama motorlarında en çok aranan listesine girdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda     Sedat Peker, “Bazı arkadaşlarımız benim iyi bir satranç oyuncusu olduğumu söylemişler. Ben satrançtan daha çok, Uzak Doğu Asya’da oynanan ‘GO’ oyununun felsefesini seviyorum. Kırk yaşından küçük kardeşlerim, bu oyunun felsefesini mutlaka inceleyin" ifadelerini kullanmıştı.

Google Trends verilere göre  Sedat Peker’in bahsettiği oyun, Google Trends'te en çok aranan başlıklar arasında ilk beşe girdi. 


Kökeni Çin’e dayanan, 4 bin yıllık geçmişe sahip ‘Go’ oyunu, dünyanın bilinen en eski masa oyunlarından biri. Zeka ve strateji gelişimi konusunda faydalı bulunan oyunda taşların satrançtaki gibi hareketlerinin sınırlı olmaması nedeniyle olasılık hesaplamaları çok daha fazla.

Peker’in masasında görülen kitapların satışının arttığı da belirtilmişti.

Sedart Peker'den, aikido ve kitap önerisi

Sedat Peker başka bir paylaşımında da Go oyunuyla birlikte "Shibumi" isimli kitabı da önererek şunları kaydetti:

1-40 yaşından genç kardeşlerim, “GO” oyununun felsefesini, aikido sporunun ruhunu, Trevanian isimli kim olduğu halen daha bilinmeyen fakat ben cezaevindeyken öldüğünü öğrendiğim yazarın Shibumi kitabını okursanız, benim düşündüğüm akılcılık felsefesinin temelini atmış olursunuz.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU