Mezuniyet törenine memleketi Meksika'nın bayrağıyla katılan gence diploma verilmedi

Okuldan yapılan açıklamada, Lopez’in okulun kıyafet kurallarını ihlal ettiği ve törenin ciddiyetine uygun davranmadığı belirtildi

Lopez'in diplomasını alamadığı anların videosu, sosyal medyada viral oldu (Asheboro City Schools)

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde 18 yaşındaki Ever Lopez'in mezuniyet törenine üzerinde memleketi Meksika'nın bayrağıyla katılığı için diploma alamaması tepkilere yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asheboro Lisesi'nde geçen perşembe düzenlenen törende, okulun müdiresi Penny Crooks'un Lopez'e diploma vermediğini gösteren görüntüler sosyal medyada viral oldu.

Görüntülerde önündeki öğrenciler diplomalarını alıp yerlerine dönerken sıra kendisine gelince müdireyle bir süre konuşan Lopez, diplomasız bir şekilde sahneden inerek yumruğunu kaldırıyor. Bu sırada salondaki seyirciler ıslıklarla duruma tepki gösteriyor.
 


7 milyondan fazla görüntülenen bir başka videoda da müdire Crooks, törenin ardından polis eşliğinde Lopez ve ailesini okuldan çıkarırken görülüyor. Videoda Crooks'un "O ve ailesi yarın gelebilir ve bu konuda konuşabiliriz" diyor.

Videoları TikTok'ta paylaşan Lopez'in kuzeni Adolfo Hurtado, müdürün Lopez'e bayrağı bırakmasını söylediğini ve gencin bunu reddettiğini anlattı.

"Tüm Hispanik toplumuna yönelik ırkçı bir eylem"

Lopez de, dün Courier-Tribune gazetesine yaptığı açıklamada ailesinin daha iyi bir gelecek için Meksika'dan ABD'ye göç ettiğini ve ailesi için mezuniyetine Meksika bayrağıyla katıldığını ifade etti. Kökenleriyle gurur duyduğunu söyleyen genç, "Benim ve ailem için bayrak her şeydir, çünkü bu bizim kanımızdadır. Bu bizim geldiğimiz yer ve onu temsil etmek için her şeyi yaparım" dedi.

Lopez'in annesi Margarita Lopez "Bu sadece oğluma değil tüm Hispanik toplumuna yönelik ırkçı bir eylem" diyerek özür beklediklerini söyledi.

Okuldan yapılan açıklamadaysa, Lopez'in okulun kıyafet kurallarını ihlal ettiği ve törenin ciddiyetine uygun davranmadığı belirtildi.

Lopez'e diploma verilmesi talebini içeren bir dilekçe 100 binden fazla kişi tarafından imzalandı. Tepkiler üzerine Asheboro City Schools halkla ilişkiler görevlisi Leigh Anna Marbert, yapılan görüşmelerin ardından olayın çözüme kavuşturulduğunu ve Lopez'in diplomasını alabileceğini kaydetti.


Independent Türkçe, The New York Times, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU