Yeni Şafak yazarı: PKK’nın Mahmur Kampı’nda sözde "Drone Akademisi’nin faaliyetlerine" dikkat

"Hafife alınmaması gereken yeni bir eğilime işaret ettiği çok açık"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, PKK’nın Mahmur’da “Drone Akademisi” açtığını söyledi. Orakoğlu’na göre burada verilen eğitimin hafife alınmaması gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orakoğlu, bugünkü yazısında “PKK’nın son aylarda sıklıkla askeri birliklerimizi hedef alan maket uçaklarla saldırı girişimlerini gözlüyoruz” hatırlatması yaptı ve şunları yazdı:

Son yıllarda Suriye’de PKK/YPG’ye verilen silahların ve eğitimin PKK üzerinde pozitif bir etki yaratma amacı çok açık. Özellikle ‘Mahmur’da bulunan ‘sözde Drone Akademisi’ PKK’nın hava saldırı kapasitesini geliştirmek için bir üretim merkezine dönüştürülmüş durumda. Saldırıların sıklığı, kara hareketliliği minimize edilen PKK’yı havadan saldırılar gerçekleştirmeye yöneltmiş görünüyor. Paramotor, maket uçak, ticari drone ve sabit kanatlı mini ‘dronle’larla yapılan saldırı girişimleri şimdilik hedeflerine ulaşmamış görünüyor. Ancak hafife alınmaması gereken yeni bir eğilime işaret ettiği de çok açık.

Bu nedenle drone saldırılarına dikkat edilmesi gerekiyor. Mahmur Kampı’na yapılacak ilk operasyonda bu sözde ‘Drone akademisi’nin hedefe alınarak imha edilmesi elzem görünüyor. Zira minimize olmuş, dağılmış liderleri korkudan inlerinden başını çıkaramayacak derecede pasifize edilmiş terör örgütünün emekleyen teknoloji kapasitesinin lojistik hatlarla geliştirdiği mekanların da öncelikle hedefe alınarak yok edilmesiyle PKK terör örgütünü Türkiye’nin aleyhine yeniden motive etmek isteyen hegemonik devletlerin de boşuna çabaladıklarını anlayacaklardır sanırım.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU