Güvenliği test etmek için 13 yaşındaki kızının kılığa girip okula sızdı

"Çocuklarımız okullarımızda güvende mi?"

Casey Garcia, videoda "13 yaşındaki kızımın kılığına girip okula geldim" diyor (YouTube)

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kadın, kızının okuduğu ortaokulun güvenlik sistemini sınamak için öğrenci kılığına girerek okula sızdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Casey Garcia, 1 Haziran'da kılık değiştirerek El Paso bölgesindeki San Elizario'da yer alan Garcia Enriquez Ortaokulu'na girdi.

30 yaşındaki veli, okulun güvenlik sisteminin ne kadar sağlam olduğunu test etmek için 13 yaşındaki kızının kılığına girdi ve okula giderek bir video çekti.

3 Haziran'da internetten yayımladığı videoda Garcia'nın, öğretmenlerden biri durumu fark edene kadar birkaç farklı derse girdiği görüldü.
 


Yakalandığındaysa veli bizatihi müdüre gidip olanları anlattı. Daha sonrasında da okul yetkilileri polise ihbarda bulundu.

Ertesi gün El Paso County Şerif Birimi'nden ekipler kadını gözaltına almak için doğrudan kaldığı adrese gittiğinde Garcia bu anların da videosunu kaydederek YouTube'a yükledi.

Garcia videoda polislere "Bilginiz olsun, görüntüleri kaydediyorum" ifadelerini kullanırken, ekiplere karşı çıkmadığını göstermek amacıyla "Tutuklamaya direnmiyorum" dedi.

Garcia hakkında mülke izinsiz giriş yapma ve devlete ait kayıtları değiştirme suçlarından soruşturma başlatıldı. Ekipler ayrıca kadın hakkında birçok trafik cezasını ödemediği gerekçesiyle arama kararı çıkartıldığını da tespit etti. Garcia'nın kefaleti yaklaşık 8 bin dolar (yaklaşık 70 bin TL) olarak belirlendi.

San Elizario Bağımsız Okul Bölgesi Müdürü Dr. Jeannie Meza-Chavez ise perşembe günkü açıklamasında okuldaki güvenlik önlemlerini gözden geçireceklerini ve yeniden değerlendireceklerini söyledi.

Cuma günü serbest bırakılan anne ise bölge müdürüne seslenerek "Tüm günü gözaltında geçirdim ama sorum hala ortada: Çocuklarımız okullarımızda güvende mi Jeannie Meza-Chavez?" diye sordu.



Independent Türkçe, KTSM, KWTX, El Paso Times Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU