14 yaşındaki liseli, okul arkadaşını 114 kez bıçakladı

"Buna canice demek az kalır"

Florida eyalet başsavcısı R.J. Larizza, Bailey "Hayatını kurtarmak için mücadele etti" dedi (St. Johns County Şerif Birimi)

ABD'nin Florida eyaletinde 13 yaşındaki genç kızı canice öldüren gencin çocuk mahkemesinde yargılanmamasına karar verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

9 Mayıs'ta yaşanan olayda 13 yaşındaki Tristyn Bailey hakkında saat 10.00 civarında kayıp ihbarı verilmişti. Bunun üzerine mahalle sakinleri ve polis, genç kızı aramaya koyulmuştu. Saat 18.00 civarı bir kişi Bailey'nin cansız bedenini gölün kenarında bulmuş, bunu üzerine polislere haber vermişti.

Olayla ilgili tutuklanan 14 yaşındaki Aiden Fucci, polis arabasında cep telefonuyla çektiği ve barış işareti yaptığı bir fotoğrafı, Snapchat üzerinden "Hey millet, Tristyn'i son zamanlarda göreniniz oldu mu?" mesajıyla paylaşmıştı.

Fucci ve Bailey arasında, Patriout Oaks Academy lisesine gitmeleri dışında ne tür bir ilişki bulunduğu bilinmiyor.

Mahkeme, ilk olarak Fucci hakkında ikinci dereceden cinayet işlemek suçundan soruşturma başlatmış, kendisinin çocuk hapishanesinde kalmasına karar vermişti.

Ancak Florida eyaleti başsavcısı R.J. Larizza'nın soruşturmaya ilişkin paylaştığı kan dondurucu detaylar durumu değiştirdi.

Başsavcı, Fucci'nin genç kızı 114 kez bıçakladığını, bıçak yaralarından 49 tanesinin Bailey kendisini savunmaya çalışırken oluştuğunu belirtti.

"Buna canice demek az kalır" ifadelerini kullanan Larizza, Bailey'nin DNA'sının suçun işlendiği bıçakta ve Fucci'nin yatak odasında bulunan ayakkabılarda ve tişörtte tespit edildiğini belirtti.

İddialara göre Fucci, olay yaşanmadan birkaç gün önce çevresindekilere birini ormana kaçırıp öldürmeyi planladığını söyledi fakat hiç kimse bununla ilgili bir ihbarda bulunmadı.

Larizza, saldırganın "cinayet işlemeyi planladığının açık olduğunu" belirtti. "14 yaşındaki biri hakkında yetişkinmiş gibi soruşturma başlatmak hoşuma gitmiyor" diyen başsavcı, ortaya çıkan detaylara ve kanunlara göre "ellerinde kalan tek seçeneğin bu olduğunu" ekledi.

Fucci çocuk mahkemesinde kendine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken, yetişkin hapishanesine gönderilmesi için başvuruda bulunuldu.



Independent Türkçe, New York Post, First Coast News

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU