ABD'de bir belediye, "fazla solcu" olduğunu iddia ettiği Coca-Cola'nın otomatlarını yasakladı

Yasak, şirketin Georgia'daki yeni seçim yasalarına karşı yürüttüğü kampanyanın ardından geldi

Kuzey Karolina'daki belediye kolayı "iptal etti" (Reuters)

Kuzey Karolina'da bir belediye, şirketin Georgia'daki seçim reformlarına karşı kampanya yürüterek politikaya girmesinin ardından The Coca-Cola Company'yi "iptal etmeye" çalışıyor.

Surry County, Atlantalı şirketin yeni yasaların oy kullanmaya erişimi "azaltacağını veya engelleyeceğini" iddia ettiği açıklamasına yanıt olarak ikiye karşı üç oyla kamu binalarında kola otomatlarını yasaklama kararı aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Surry County Bölge Meclisi Üyesi Eddie Harris, yerel yayın kuruluşu WXII'ye verdiği demeçte radikal solun iptal kültürünü kendilerine karşı kullanmak için kola yasağının Kuzey Karolina geneline yayılmasını umduğunu söyledi.

Eddie Harris, WXII'ye "Amerika'da sol mali kaynakları kesiyor, boykot ediyor, iptal ediyor, eski heykelleri yıkıyor... Her türden korkunç eylemlere imza atıyor" dedi.

Bekledikleri şey karşıt siyasi tarafın köşeye sinmesi, bizim bunu kabul etmemiz ve tamam dememiz bekleniyor. Ama tamam değil.

Harris "Coca-Cola'yı iptal etmeye çalışıyoruz. Kendi taktiklerini onlara karşı kullanmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

The Coca-Cola Company 1 Nisan'da yayımladığı açıklamada, Georgia'da Cumhuriyetçilerin kontrolündeki eyalet meclisinde söz konusu yasaların kabul edilmesinin ardından federal yasaları destekleyeceğini ifade etmişti.

Şirketin CEO'su James Quincey, açıklamada "Bu konuda tamamen açık olmak ve kesin bir şekilde belirtmek isteriz ki Georgia seçim yasasıyla ilgili sonuç karşısında hayal kırıklığına uğradık" ifadelerini kullanmıştı.

Georgia'daki yasama organının oturumunda hem meclis üyelerine hem de siyasi parti üyelerine, yasalarda yer alan ve oy kullanmaya erişimi azaltacak veya engelleyecek önlemlere karşı geri bildirim sağladık.

Harris'in Surry County'nin antetli kağıdıyla doğrudan The Coca-Cola Company CEO'suna yazdığı bildirilen mektupta da, "Milyonlarca Amerikalı son başkanlık seçiminin adil bir şekilde yapılmadığına ve seçimler yakından izlenmez ve düzenlenmezse gelecekte daha çok seçim hilesinin yaşanacağına inanıyor" ifadeleri yer almıştı.

The Coca-Cola Company, The Independent'ın yorum talebine hemen yanıt vermezken bir sözcü WXII'ye meclis üyeleriyle bir toplantı ayarlamak için belediyeyle iletişime geçtiklerini belirtti.

Açıklamada "Merkezi 1902'den beri Kuzey Karolina'da bulunan bir şirket olarak Coca-Cola Consolidated, Surry County'ye ve eyalet genelindeki belediyelere hizmet vermekten onur duymaktadır" denildi.

Surry County'de yaşayan ve çalışan 37 takım arkadaşımız, bu bölgedeki müşterilerimize hizmet verirken tutkuyla çalışıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU