Müzisyenler için Musa Eroğlu bağlamasını, Ahmet Güvenç bas gitarını, birçok sanatçı sahne kostümünü satışa çıkardı

Sahne emekçileri için dayanışma kampanyasına birçok isim destek verdi. Haluk Levent sanatçıların kostüm ve müzik aletlerinin satışını sosyal medya hesabından duyurdu

Kolaj: Independent Türkçe

Eğlence mekanları, 'Kademeli normalleşme'de de açılmadı.

Sahne sanatçılarının ekonomik olarak zor günler geçirmesi üzerine birçok isim Haluk Levent tarafından başlatılan dayanışma kampanyasına destek vermeye başladı.

Levent, Musa Eroğlu’nun sahne emekçilerinin ödenmemiş faturaları için bağlamasını, Kurtalan Expres’in bas gitaristi Ahmet Güvenç’in ise yıllardır sahnede kullandığı bas gitarını satışa çıkardığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahne kostümleri de satışta

Levent, şarkıcı Aleyna Tilki ve Edis’in sahne kostümlerinin de satışa çıkarıldığını duyurdu.

Satışlardan elde edilen gelirler, pandemiden olumsuz etkilenen müzisyenler için kullanılacak.

Bakanlar Kurulu sonrasında yayınlanan genelgede konser mekanlarının bir süre daha kapalı kalacağı kararlaştırılmıştı. Bu karara bir çok sanatçıdan tepki gelmişti. 

Eğlence mekanlarının açılmamasına, konserle ilgili bir kararın bulunmamasına tepki gösteren sanatçılar, bu kararın ‘ideolojik’ olduğunu savunuyor.

Çelik: Müzisyen arkadaşlarımızın seslerini duyduğumuzu bilmenizi isterim

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada müzisyenlerin seslerini duyduklarını bildirmişti.

Çelik, “Çeşitli sektörlere hükümetimizin desteği devam ediyor. Müzisyen arkadaşlarımızın seslerini duyduğumuzu, ilettikleri mesajları değerlendirdiğimizi bilmenizi isterim” demişti.

İYİ Parti: Kulağınız bizde olsun

Çelik’ten gelen açıklamanın ardından İYİ Parti’nin sosyal medya hesabından, “Mağdur vatandaşlarımızın sesini duyurmaya devam edeceğiz. Kulağınız bizde olsun...” paylaşımı yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU