Davutoğlu: Birileri dolardan kâr ediyor da cumhurbaşkanı o kârı artırmak için mi yapıyor?

Gelecek Partisi lideri, "Anayasadan konuşuyorlar, 128 madde. Eğer bilinçli yaptıysa biri, size tuzak kurmuş Sayın Cumhurbaşkanı, 128’i yine önünüze koymuş" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Güney Beldesi yerel seçimlerine hazırlanan Afyon’da bir basın toplantısı düzenledi.  

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TRT canlı yayınında sarf ettiği "Merkez Bankası Başkanı ile görüştüm, bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart" ifadesini eleştiren Davutoğlu şunları kaydetti:

Sayın Erdoğan öğrenemeyecek, "Ekonomi mezunuyum" diyor, Hayır, ekonomiye giriş dersinde faiz-kur-enflasyon ilişkisi anlatılır. Üçünün ilişkisini bilmeyene ekonomi dersi almış denmez. Bu ilişki denklemini yanlış kurduğu için Sayın Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası’nı faiz enflasyon ilişkisinde kuru unutarak yanlış bir yere oturttuğu için, bizden yüzde 7 civarında aldığı faiz oranlarını yüzde 19’a çıkarttı hala da dünyanın en yüksek faizi Türkiye’de. Ve halen aynı hatada ısrar ediyor, Merkez Bankası ile ilgili konuşmasının hemen arkasından Dolar yine tarihi rekorunu kırdı. İnsan artık şüphe etmeye başlıyor: Bu Dolar’ın yükselmesinden biri kâr ediyor da Cumhurbaşkanı kritik vakitlerde o kârı artırmak için mi yapıyor, nedir bu yani? Nedir milletin bu çilesi? Her Dolar yükselişinde mazotun, gübrenin, yemin nasıl arttığını görmüyor mu Sayın Cumhurbaşkanı?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Hiç kurtuluş yok bu 128’den"

CuMhurbaşkanı Erdoğan'ın aynı yayında Merkez Bankası rezervlerinden kaybolduğu iddia edilen 128 milyar dolarla ilgili eleştirisine, "Merkez Bankası’nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Bunların hesabı kitabı yok, bunlar anlamaz bu işlerden" karşılığını vermişti.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu Erdoğan'ın bu açıklamalarını da hedef aldı.

Davutoğlu, "128 milyar nerede? sorusu sorulamazmış, nasıl sorulurmuş, Cumhurbaşkanı gazeteciler sanıyor bizi herhalde, biz hangi soru soracağımızı ondan talimat alacak değiliz. 128 milyar dolar nerede sorusu sorulacak, sorulmaya devam edecek. Şimdi de soracağız, iktidara gelirsek de soracağız, hep soracağız. Çünkü o tüyü bitmemiş yetimlerin malıdır. Siz bu sorudan kaçamayacaksınız. Anayasa’dan konuşuyorlar, 128 madde. Eğer bilinçli yaptıysa biri, size tuzak kurmuş Sayın Cumhurbaşkanı, 128’i yine önünüze koymuş. Bilinçli yapmadı da siz buna karar verdiyseniz siz de bilinçaltınızda 128 ile yaşamaya devam edeceksiniz. Hiç kurtuluş yok bu 128’den" diye konuştu.
 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU