Taylor Swift, Evermore'la Jack White'ın rekorunu kırdı

ABD’li şarkıcının bu rekoru kırması yalnızca üç gününü aldı

Swift yakın zamanda Brit Ödülleri'nde "Küresel İkon" seçilen ilk kadın sanatçı olarak tarihe geçmişti (AP)

ABD'li pop şarkıcısı Taylor Swift, "Evermore" albümünün taş plak kaydıyla ülkesinde bir haftada en çok satan plak rekorunu kırdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME'nin haberine göre Swift'in albümü ilk olarak Aralık 2020'de piyasaya sürülmüştü ancak albümün taş plak versiyonu 28 Mayıs'ta hayranlarla buluştu. 

Kaydın yayımlanmasını izleyen üç günde Swift, ABD'de 40 binden fazla kopya sattı. Bu rekor daha önce Jack White'a aitti. White, Haziran 2014'te "Lazaretto" albümüyle 40 bin kopya satmıştı.

Forbes'un haberindeyse Swift'ten önce White'ın rekorunu zorlayan isimler arasında Lana Del Rey, Paul McCartney ve Ariana Grande gibi müzisyenlerin olduğu belirtiliyor. 

Rekoru kırmak Swift'in yalnızca üç gününü aldığı için hafta tamamlanana kadar 31 yaşındaki şarkıcının albümü muhtemelen başarı eşiğini biraz daha yükseltecek. 

 

 

White'tan önceyse Pearl Jam bu unvanı elinde tutuyordu. Ünlü grup 1994'te piyasaya sürdüğü "Vitalogy" albümüyle bir haftada 34 bin kopya satmıştı. Pearl Jam'in albümü, müzik endüstrisinde CD furyasının baskın olmaya başladığı dönemde taş plak satışlarıyla Billboard 200 listesinde giren ilk albüm olmuştu. 

"Evermore" albümünün kaset ve CD versiyonları da bulunuyor. Taş plak kaydının henüz yayımlanmasının sebebinin üretiminin diğer versiyonlardan daha uzun sürmesi olduğu belirtildi. 

 

Independent Türkçe, NME, Forbes

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU