Muhafazakar kayınvalide için Instagram'ı olan başı kapalı gelin mi, Instagram'ı olmayan başı açık gelin mi makbuldür?

Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarasoğlu Anadolu şehrinde yaşayan ve biri başörtülü diğeri başı açık iki geline sahip muhafazakar kayınvalidenin gelinlerine bakışını anlattı

Fotoğraf: Instagram / @dalalid


Yeni Şafak gazetesi yazarı Fatma Barbarosoğlu bugünkü yazısında (29 Mayıs) biri başı açık diğeri başörtülü iki gelini olan muhafazakar bir kadından bahsetti.

Muhasebeci olan başörtülü gelinin evlendikten sonra işi bırakarak instagirl olduğuna değinen Barbarosoğlu, kayınvalidenin bu durumu onayladığına hatta "Müslümanları çok güzel temsil ettiğine" değinerek, çocuk doktoru olan başı açık gelinin ise kayınvalidesin tarafından başı açık olduğu için "onaylanmadığını" yazarak şöyle dedi: 
 

"Kayınvalide çalışan ve başı açık olan gelini için dertli ama başı örtülü, çalışmayan, instagram üzerinden binlerce takipçisi ile hayatının her anını paylaşan gelininden pek memnun.

Meselelere nasıl yanlış bir noktadan baktığımızı L. Hanım’ın hayat anlayışı çok iyi ortaya koyuyor."

 

Fatma Barbarasoğlu.jpg

Fatma Barbarosğlu / Fotoğraf: Eyüp Belediyesi

 

Barbarasoğlu'nun "Çalışıyorum çünkü hakikate borcum var!" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:
 

"Çocuk doktoru gelinin sadece başı açıktı. Muhasebeci gelin ise sosyal ve psikolojik olarak 'çıplak'tı.

Durumu idrak etmesi için instagram hesabının olup olmadığını sordum L. hanım’a. “Var” dedi. Gelini açıvermiş. “Böylece sanki ben de onlarlaymışım gibi oluyor.”

“Onlarla olmak için evlerine gitmeyi ya da onların sana gelmesini niye tercih etmiyorsun?” dedim. “O başka” dedi. “Onun başarısıyla gurur duyuyoruz. Binlerce takipçisi var. Herkes tanıyor onu.”

“Takipçi?” diye tekrarladım endişe ile. “Neleri paylaştığını biliyor musun?”, “Müslümanları çok güzel temsil ediyor. Arap takipçileri bile var” diye cevapladı şevk ile.

Kayınvalide çalışan ve başı açık olan gelini için dertli ama başı örtülü, çalışmayan, instagram üzerinden binlerce takipçisi ile hayatının her anını paylaşan gelininden pek memnun."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU