Suudi Arabistan, koronavirüs tedbirleri kapsamında uyguladığı seyahat yasağı kararını 11 ülke için kaldırdı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD ve Birleşik Krallık da dahil 11 ülkeden gelenlerin girişine izin verileceği belirtildi

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında başlattığı seyahat yasağı kararını 11 ülke için kaldırdığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, Pazar günü gece yarısından itibaren kurumsal karantina prosedürlerinin uygulanmasıyla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD ve Birleşik Krallık da dahil 11 ülkeden gelenlerin girişine izin verileceğini bildirdi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı daha önce kırmızı listeye alınan 20 ülkeden 11’inden gelenlerin ülkeye kabul edileceğini bildirdi.

Bakanlık, 20 ülkeden gelenler, vatandaş olmayanlar, diplomatlar, sağlık pratisyenleri ve aileleri için Krallığa girişin geçici olarak askıya alınmasına ilişkin 2 Şubat'ta yayınlanan açıklamaya atıfta bulunarak 11 ülkenin bu listeden çıkarıldığını bildirdi. Halk Sağlığı Kurumu'nun incelemeleri neticesinde salgını kontrol altına alan bir dizi ülkedeki epidemiyolojik duruma ilişkin raporların incelendiği ve bu kararın alındığı ifade edildi.

Kararın Pazar günü yürürlüğe gireceği ifade edilirken, kırmızı listeden çıkarılan 11 ülkenin, BAE, Almanya, ABD, İrlanda, İtalya, Portekiz, Birleşik Krallık, İsveç, İsviçre, Fransa ve Japonya olduğu aktarıldı.

 

Şarku'l Avsat, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU