Yasin Aktay: Solun beklediği Mesih Sedat Peker mi olacaktı?

“Sedat Peker’le her türlü teması mafya diyerek kriminalize eden solcuların Süleyman Soylu’ya karşı yine Peker’in söylem ve iddialarından başka bir malzeme bulamaması bir ayıp olarak ona yeter de artar bile”

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay,  solun son umudunun Sedat Peker videoları olduğunu yazdı / Fotoğraf: AA

Daha önce Gezi hadisesi vesilesiyle “Solun beklediği Mesih Taksim’de mi inecek?” başlığı ile bir yazı kaleme aldığını hatırlatan Yeni Şafak yazarı ve eski AK Parti Milletvekili Yasin Aktay, Sedat Peker videolarına muhalefetin ilgi göstermesini eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aktay, “Aslında Solun devrim ve kurtuluş anlayışı genelde ve her zaman Mesiyanik olmuştur. Gördüğü her şiddete, yaşanan her darbeye, her toplumsal hareketliliğe Devrimi müjdeleyen bir Mesih gibi, biraz daha teorik değerlendirmelerle bir “modern Prens” gibi sarıldı. Bu, solun kifayetsizliğinin ifadesi oldu. Gezi’de bu hayallere kapılan Sol, yeri geldi PKK’da da hatta yeri geldi FETÖ’de de bu Mesih ihtimalini gördü” görüşünü savundu.

“Bunların hepsi ilkesel olarak karşı olduğu, olması gereken şeylerdi aslında” diyen Yasin Aktay, solun Sedat Peker videolarına umut bağladığını şu satırlarla savundu:

“Son zamanlarda solun “organize suç örgütü lideri” olmaktan öte bir değer atfetmediği Sedat Peker’in şahsında yeni bir kurtarıcı figürü gördüğü çok açık. Onun söylemlerine sarılma iştahı bir Mesiyanik umut ilkesiyle dolu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla kişisel takıntısı üzerinden yürüttüğü saldırıların topyekûn AK Parti iktidarına yönelik yıkıcı bir eleştiriye dönüşme imkanlarını sonuna kadar zorlamaya çalışıyor. Ama bunu yaparken, “biz yapamadık, hatta yaklaşamadık bile, ama Peker yapacak gibi, olsun da öyle olsun” ucuzculuğu ve tamahkarlığı bütün ahvaliyle sırıtıyor”

Aktay, “Sedat Peker’le her türlü teması Mafya diyerek kriminalize eden solcuların Süleyman Soylu’ya karşı yine Peker’in söylem ve iddialarından başka bir malzeme bulamaması bir ayıp olarak ona yeter de artar bile” dedi.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU