Makine arızası nedeniyle sürüklenen tankere müdahale: Boğaz trafiği askıya alındı

Sahile 300 metre kala durdurulan tanker için kurtarma römorkörü ile tahlisiye botunun yönlendirildiği, Boğaz trafiğinin askıya alındığı kaydedildi

Fotoğraf: İstanbul Valiliği

İstanbul Boğazı'nda kuzey-güney seyrini gerçekleştirirken makine arızası yapan 249 metre uzunluğundaki RAVA isimli ham petrol taşıyan tankere müdahale edildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü KURTARMA 11 römorkörü refakatinde İstanbul Boğazı kuzey-güney seyrini yaparken Yeniköy dönüşünde makine arızası nedeniyle sürüklenen RAVA isimli ham petrol taşıyan tanker,  yapılan ivedi müdahaleyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sahile 300 metre kala durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "KURTARMA 8 römorkörümüz ve KEGM 5 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz da bölgeye intikal ettirilmiş olup boğaz trafiği askıya alınmıştır" denildi.

Öte yandan, bu olay sırasında 292 metre uzunluğunda başka bir yük gemisinin arkadan geldiği, bu yük gemisinin kılavuz kaptan marifetiyle Büyükdere'ye acil olarak demirletilerek olası bir tehlikenin de önlendiği bildirildi.

Tanker, Ahırkapı A demir bölgesine çekildi

Valilik açıklamada, arızalanan tankerin kurtarma römorkörleriyle çekildiği belirtilirken, "Herhangi bir can, mal kaybı ve çevre kirliliği yaşanmayan olay sonrasında askıya alınan İstanbul Boğazı trafiği, tahmini olarak saat 22.00 sıralarında operasyon bitiminde trafiğe açılacaktır" ifadesine yer verildi.

Askıya alınan İstanbul Boğazı trafiği, tankerin sörvey işlemleri için Ahırkapı A demir bölgesine emniyetli şekilde demirletilmesinin ardından açıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU