Binali Yıldırım: Büyük Birlik camiasını üzmüşsem özür dilerim

Yıldırım, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili 2011'de söylediği 'Kazadan kaza çıkarmayın" sözü nedeniyle özür diledi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın açıklaması yapan Yıldırım'a  "Yazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili daha önce 'Kazadan kaza çıkarmayın' açıklamanız olmuştu. Biraz açabilir misiniz?" sorusu yöneltildi. 

Yıldırım 2011 yılında söylediği o sözlerin yanlış anlaşıldığını, BBP camiasından özür dilediğini söyledi. Binali Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Peki Alperenlerin bize karşı kırgınlığı veya kızgınlığının sebebi ne?" Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Denetleme Kurulu'na bir rapor hazırlattı. Bu rapor kamuoyuna yayıldıktan sonra değerlendirmeler oldu. İşin ilk anından son dakikasına kadar bizzat ilgilendiğim bir konuda, raporda doğrusu hilaf-ı hakikat bazı unsurlar vardı. Esasında benim tepkim, bu raporda, masa başında, sahada olanları anlamadan, dinlemeden, yapılan işlemlereydi. Yoksa Muhsin Başkanın şehadetine yönelik bir değerlendirme yapmam, onun bu olayını hafife alamam, akla ziyan bir iştir. Biz Muhsin Başkan ile çok yakın çalıştık. Birçok konuda istişarelerimiz oldu. Sabah da ifade ettiğim gibi, 'kazadan kaza çıkarmayın' lafını Muhsin Başkanın şehadetiyle ilişkilendirmenin bu işin yanlış anlaşılmasına sebep oldu. Böyle bir şey düşünmem söz konusu değildir. Eğer bu konuda Büyük Birlik camiasının gönlünü kırmışsam, üzmüşsem, bu vesileyle buradan bir kez daha özür diliyorum."

Binali Yıldırım "Bu seçimlerde de aynı şekilde Büyük Birlik Partili kardeşlerimizle birlikte ülkemiz, milletimiz için en iyisini yapmak adına beraber yürüyeceğiz" dedi. 

Cumhur ittifakının hangi partilerden oluştuğuna ilişkin bir soru üzerine ise Yıldırım, "BBP, cumhur ittifakına destek vermektedir. Bu, baştan beri genel başkanlar seviyesinde açıklanmıştır. Sahada da bu şekilde cereyan etmiştir. BBP’nin İstanbul’da aday göstermediğini, genel başkanın, şahsımın destekleneceğini açıkça beyan ettiğini biliyorum. O bakımdan burada herhangi bir tereddüde mahal verecek bir durum yoktur. Biriz, beraberiz, birlikte Türkiye’nin aydınlık geleceği için çalışıyor, gayret gösteriyoruz" karşılığını verdi.

"Genel siyaset İstanbul'u gölgelememeli"

Seçim çalışmaları sırasında vatandaşların heyecanını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Yıldırım, şu yanıtı verdi:

"Vatandaş heyecanı gayet güzel. Sokaklar daha da güzel, canlı, ilgi çok yüksek. Gittiğimiz her yerde gayet iyi şekilde hüsnükabul görüyoruz. İyi bir kampanya yürütüyoruz. Bu kampanyanın artık İstanbul’a odaklı olarak yürümesi lazım. Çünkü İstanbulluların geleceğini konuşuyoruz. İstanbul için yapacaklarımızı konuşuyoruz. Genel siyasetin İstanbul’u gölgelememesi gerektiğini söylüyoruz. En azında kampanyada buna büyük özen gösteriyorum." 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU