Ömer Çelik, "Peker AK Parti'ye destek mitingleri yaptı" iddiasını reddetti

AK Parti Sözcüsü Çelik, "AK Parti MYK'sı bütün bu iftiraların karşısında, arkadaşlarımızın yanındadır" dedi

Fotoğraf: Twitter

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsim vermeden Sedat Peker'in iddialarına değinen Çelik, "Siyasetinin içindeki saldırı gayri meşru alandan geldiği için kategorik olarak reddedilmelidir. Türk siyasetinin referans alanı hiçbir zaman illegal yapılar olmamalıdır. Hiçkimse illegal alandan yapılan açıklamaları siyasi hesaplaşmanın alanına dönüştürmesin. Elinde bilgi olan, belge olan siyasetini yapsın, yargıya taşısın" diye konuştu.

"AK Parti arkadaşlarımızın yanındadır"

Çelik şöyle devam etti: 

İllegal mafyatik adamların siyasette referans olarak kabul edilmesinin yanlış olduğunu söyledim. siyasetin doğasında olmaması gereken bir şey yaptılar ve illegal alanda yöneltilen iddiaları malzeme olarak kullanmak gibisinden tarihi bir hata yaptılar. Temel meselelerden biri şudur. Siyasete dışardan saldırı olur. Önemli olan Türk siyasetinin içindeki herkesin saldırıya karşı saldırı gayrimeşru alandan geldiği için kategorik olarak reddetmesi gerekir. Siyasi demeç verirken zaten bir suç örgütü liderinin sözlerini esas almak vahim durum ortaya çıkarmaktadır. Arkadaşlarımızın kendileri, bu çirkinliklere muhatap olmuş arkadaşlarımız yargıya başvuruyor zaten.

Açıklamasına "Her suç örgütü mensubu çıksa bugün bu iftiraları başka bir siyasi parti ile ilgili yapsa yarın kendileri için söylenecek sözleri de doğru kabul etmiş olurlar" ifadeleriyle devam efden Çelik, "AK Parti MYK'sı bütün bu iftiraların karşısında, arkadaşlarımızın yanındadır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kan akmasını özendiren her türlü ifadeyi reddeden bir partiyiz"

Sedat Peker'in AK Parti'ye destek vermek amacıyla miting yaptığı iddialarına deinen Çeliki bu iddanın doğru olmadığını savundu.

Çelik şu ifadelerle devam eti:

Biz benim ilk AK Parti'deki ilk sözcülüğüm 2015'te Genel Başkan Yardımcısıyken 12 Ekim'de bana bir soru sordunuz. Ben o zaman mitinglerle ilgili yaklaşımımızı ifade ettim. O zaman ''Genel bir prensibimiz vardır. Herkes duysun. Kim olursa olsun bunu kişiler. Başına AK diyerek kendilerine ocak diyen organizasyonlar. Bunlarla AK Parti'nin ilgisi yoktur, bizi bağlayan konular değildir. Biz kategorik olarak reddediyoruz. Bizim onayımız olmadan sembollerimizi kullanıyorlar. Bunlarla herhangi bir şekilde aramızda bağ gösterilmesini doğru bulmayız. Kan akmasını özendiren her türlü ifadeyi reddeden bir partiyiz. Bazı yerlerde görüyoruz şu ocak, şu kişi diyerek kendilerine sıfatlar yapıştıranlar var. Bunlarla partimizin bir bağı olamaz'' demişim. 7 sene önce sorulmuş, bu cevabı vermişim.

Herhangi bir şekilde suç örgütü mensubunun partimizle ilişkilendirilmesi reddettiğimiz bir husustur. İçişleri Bakanımız ve Genel Başkanvekilimizle ilgili ortaya konulan bu hezeyanları reddediyoruz.
 

Peker'in düzenlediği miting

Sedat Peker, 2015 yılında Rize'de “Teröre hayır” mitingi düzenlemişti.

Peker, Mitingte şu ifadeleri kullanmıştı:

Biz kimseyi vurmayacağız, kimseye kurşun sıkmayacağız, kimseyi öldürümeyeceğiz ancak meşru savunma hakkımız hasıl olduğu zaman oluk oluk kan akacak. O zaman bizim kim olduğumuzu görecekler bizi tanıyacaklar. Erdoğan’ı seviyorum. Ama hemşerim olduğu için değil. Recep Tayyip Erdoğan giderse Türkiye gider. Diz çökerse Türkiye diz çöker. Onun için biz Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyoruz. Siz de sahip çıkın.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU