Muğla Emniyet Müdürlüğü, Atilla Peker'in "KKTC'deki bir cinayetten dolayı" sorgusunun devam ettiğini açıkladı

Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in serbest bırakılmadığını, sorgusunun devam ettiğini kaydetti

AA, Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınan Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker ile koruması, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını duyurmuştu / Fotoğraf: AA

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, gözaltına alınan kardeşi Atilla Peker'in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıklamıştı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, Atilla Peker'in işlemlerinin devam ettiğini ve KKTC'de işlenen bir cinayetten dolayı ifadesinin alındığını bildirdi.

"Serbest bırakılmadı"

Sözcü'nün Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aktardığı bilgilere göre, emniyet yetkilileri cinayet ismi vermeden Atilla Peker'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde işlediği bir suçtan dolayı ifadesinin sürdüğü ve bu nedenle de serbest bırakılmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sedat Peker'den açıklama: Suç itirafı yapacak

Sedat Peker ise kardeşinin "Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili savcılığa ifade vereceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sedat Peker, "Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili kardeşim Atilla PEKER birazdan müracaat savcısına gidecek. Bakalım orada ifadesini alacaklar mı? (suç itirafı yapacak)" dedi.

Sedat Peker bu sabah yaptığı başka bir paylaşımda, "Kardeşim Atilla PEKER adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili anlatmak istedikleri kayda geçirilmemiştir" demişti.

AA: Atilla Peker, savcılık tarafından serbest bırakıldı

Anadolu Ajansı ise, Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınan Atilla Peker ile koruması, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını duyurmuştu.

AA'nın haberinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlanan Atilla Peker (52) ile koruması olduğu belirtilen Yunus O, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan Fethiye Adliyesine sevk edildiği ve daha sonra  sulh ceza hakimliğince yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi yer almıştı

Ne olmuştu?

Pazar günü yayınladığı videoda, geçmişte Korkut Eken'in Rum kesimine yardım ettiği suçlamasıyla Kutlu Adalı'ya suikast düzenlemek istediğini ileri süren Sedat Peker, bunun için kendi kardeşini önerdiğini fakat daha sonra Adalı'nın kendisine yanlış tanıtıldığını öğrendiğini söylemişti.

Videonun yayınlanmasın ardından Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, pazar günü "ruhsatsız silah bulundurmaktan" dolayı gözaltına alınmıştı.

Bakan Soylu ise, Atilla Peker'in gözaltına alınmasıyla ilgili, "İhbarla, ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. (Kutlu Adalı cinayeti) Tam da bunun için alınması lazım. Bugün, alınması için emniyete yazı yazdırdım" demişti.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU