Elliot Page, "hayat kurtaran" göğüs ameliyatından sonraki ilk üstsüz fotoğrafını paylaştı

Oyuncu samimi fotoğraf için "Trans bebeğin ilk mayosu" ifadesini kullandı

Page'in deneyimine dair Oprah Winfrey'e verdiği röportaj Apple TV'de yayımlanmıştı (Apple TV)

Elliot Page göğüs ameliyatı geçirdiğinden beri ilk kez üstsüz bir fotoğrafını paylaştı. Oyuncu prosedürü "hayat kurtaran" diye nitelemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Transseksüel erkekler için göğüs ameliyatı meme dokusunu çıkarmak için yapılan cerrahi bir prosedür.

34 yaşındaki Oscar adayı oyuncu fotoğrafı "Trans bebeğin ilk mayosu" ifadesiyle paylaştı ve #transjoy (trans sevinci) ve #transisbeautiful (trans güzeldir) hashtaglerini ekledi.

Page geçen ay Oprah Winfrey'e ameliyattan sonra çok daha mutlu hissettiğini ve trans bireyler için sağlık hizmetlerini desteklemenin çok önemli olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Page, "Ameliyatın sadece hayatımı değiştirmekle kalmadığının bilinmesini istiyorum. Bunun hayat kurtarıcı olduğuna inanıyorum ve birçok kişi için bu geçerli" demişti.

Tişört giymek, duştan sonra beline havlu sarmak ve göğsüne dokunmak gibi şeylerin "muhtemelen ilk defa kendi vücudunda rahat hissetmesini" sağladığını ekledi.

 

 

Page yetkilileri trans bireylere yönelik sağlık hizmetlerini desteklemek ve trans bireylerin spora erişimini sağlamak için daha fazlasını yapmaya çağırdı. Bazı parlamenterler transseksüel gençlerin kendi toplumsal cinsiyet kimlikleriyle eşleşen sporlar yapmasını yasaklamaya çalışıyor. Page, "Çocuklar ölecek" dedi.

Ve bu gerçekten bu kadar basit.

Ameliyatın kendisine yeni keşfettiği bir enerji verdiğini "çünkü bunun çok ama çok özgürleştirici bir deneyim" olduğunu ekledi. Page sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu son derece yeni. 10 yaşımdan beri kendim olamadığımı hissediyorum.

Page aralıkta transseksüel olduğunu açıklamış, oyuncunun bu duyurusu Hollywood'daki trans topluluğu için büyük ölçüde dönüm noktası olarak karşılanmıştı.

Page martta Time'a verdiği röportajda geçmişe dönerek şunları söylemişti:

Çok fazla destek ve sevginin yanı sıra muazzam düzeyde nefret ve transfobiyle karşılaşacağımı öngörmüştüm. Gerçekte olan da buydu.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/celebrity-news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU