Liselilerin su savaşında gerçek silahlar konuştu

Olayda 18 yaşındaki bir genç hayatını kaybederken, 20 yaşındaki saldırgansa tutuklandı

Ailelerin de sık sık ziyaret ettiği Kenwood Parkı civarındaki mahalle sakinleri, olayın epey üzücü olduğunu söyledi (Fayette County Şerif Birimi)

ABD'de su tabancalarıyla oynayan liseli gençler arasında çıkan tartışma kanlı bitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Georgia eyaletinde bulunan Fayette County'de 7 Mayıs'ta yaşanan olayda, çoğunluğu Clayton County Lisesi'nden son sınıf öğrencilerinin oluşturduğu bir grup, Kenwood Parkı'nda buluşup su tabancaları ve su balonlarıyla oyun oynuyordu.

Bu sırada parkın yanındaki basketbol sahasında oynayan, aynı liseden son sınıf öğrencilerinden ve eski mezunlardan oluşan bir başka grup daha parka geldi.

Polisin yayımladığı güvenlik kamerası görüntülerinde iki grup arasında çıkan tartışmanın hızla büyüdüğü ve grup üyelerinin birbirine girdiği görülüyor. Kavga sırasında gençlerden biri silah çıkarıyor ve karşı gruba ateş açmaya başlıyor.

Saldırıda Riverdale Lisesi'nden 18 yaşındaki Daquan Rueben Gillett, vücuduna isabet eden kurşunların etkisiyle olduğu yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası Piedmont Fayette Hastanesi'ne kaldırılan Gillett, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çatışmada bir kişi de yaralandı. Parka gelen bir aracın yardımıyla Southern Regional Hastanesi'ne götürülen yaralı kişiyse tedavisinin ardından taburcu edildi.

Görüntülerde elindeki tabancayla ateş ettiği görülen 20 yaşındaki Sean Allen ise 17 Mayıs'ta gözaltına alındı. Ağır saldırı ve cinayet suçuyla hakkında soruşturma başlatılan Allen, şu anda Fayette County hapishanesinde tutuluyor.



Independent Türkçe, FOX 5, WSBTV

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU