Yılmaz Özdil: Sedat Peker niye bu kadar izleniyor?

“Sedat Peker'in yakaladığı damar işte budur”

Sedat Peker, 6. videosunda "Dünya görüşümüz farklı olabilir ama dik adam" dediği Yılmaz Özdil'den övgüyle bahsetmiş ve kitabını masaya  koymuştu / Kolaj: Independent Türkçe

Sedat Peker’in altıncı videosunda kitabını masasına koyduğu ve "Namuslu adam olmak böyle bir şey kardeş. Namus sahibi bir adam. Beğenirsin, beğenmezsin, aynı dünya görüşüne sahip olursun, olmazsın. Ama dik adam kardeşim. Dik adam" diyerek övdüğü Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında Sedat Peker videolarının neden çok izlendiğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türki televizyon tarihinde izlenme rekoru kıran çeşitli dizilerden örnekler veren Özdil, “Televizyon dizilerinde, sinema filmlerinde sadece 26 konu vardır. Aşk, ihanet, intikam, ihtiras, entrika, çatışma, korku, mizah… Tüm dünyada, dön dolaş sadece 26 konudur. Hiç değişmez” dedi.

“Ekranda başarı dediğin kavram, bu 26 temel konuyu nasıl formüle ettiğinle alakalıdır. Bazı filmleri, bazı dizileri tekrar tekrar seyretmemizin sırrı budur. “Aynı” içerikte “farklı” olabilmektir” diyen Özdil, Sedat Peker videolarının da aynı dizi senaryosu mantığı ile yapıldığını belirterek şöyle yazdı:

“Sedat Peker'in yakaladığı damar işte budur. Milletin en sevdiği konuların “reality”sidir. İhanet var, intikam var, ihtiras var, entrika var, çatışma var, gerilim var, korku var, mizah bile var… Ve herkes biliyor ki, bugüne kadar seyrettiğimiz aynı içerikteki bütün dizilerden filmlerden farklıdır, çünkü ilk defa “gerçek”tir”

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU