Muharrem İnce: Terörle arasına mesafe koymayanı partiye istemiyoruz

İnce, "Muhalefet belediyelerinde 3-4 yerden maaş alanlar var. Korkak bir muhalefet var. Toplumsal muhalefeti örgütlenemeyen, çözüm üretemeyen, umut olamayan bir muhalefet var" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, genel merkez binasının açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "2018'de ortak aday çıkmadı Türkiye 5 yıl kaybetti. Abdullah Gül'e teklif yapıldığında ben de masadaydım. Aday olsa kazanıyordu" şeklindeki ifadesine de değinen İnce, Tayyip Erdoğan'a imza verip, sonra altını oymaya çalışan kişiden medet umacaksın. E sana imza verip altını oymaya çalışırsa ne yapacaksın?" diye konuştu.

Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve demokrat bir parti olacaklarını kaydeden İnce, "Atatürk’e saygısızlık yapanı partiye istemiyoruz, ayrımcılık yapanı partiye istemiyoruz, terörle arasına mesafe koymayanı partiye istemiyoruz. Doğaya zarar verenleri partiye istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kovid 19 salgını nedeniyle alınan tedbirleri de eleştiren İnce şunları kaydetti:

Okullar kapalı, camiler açık. Okulda bulaşıyor da camide bulaşmıyor mu? 'Aman bunu söylemeyelim.' Niye? 'Yanlış anlarlar' Cami bunların babasının malı mı, cami hepimizin evi. Nasıl söylemeyeceğiz? Söyleyeceğiz. Lokantalar kapalı, lokantalardan ne istiyorsunuz ya? Uçaklarda 200 kişi yan yana binebiliyor, toplu taşımada 2 saat yolculuk yapıyorsun, lokantalar kapalı. Bunun hesabını soramayan bir muhalefet var. Deniz kenarında bankta otursan ceza yersin, 5 milyonluk teknede yüzersen serbest. Sizin adaletinizi sevsinler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Muhalefet belediyelerinde 3-4 yerden maaş alanlar var"

Ekonomik göstergelerin 2002'den daha iyi olmadığını kaydeden İnce "Devlete güven kalmadı. Tarım aşanları daraltıldı: 12,3 daha az alan ekiliyor. İlacı, yemi, suni tohumlamayı ithal ediyoruz. Gençlerimiz işsizken bazı kişiler birçok yerden maaş alıyor. Bu sadece iktidarda değil muhalefette aynı. Al birini vur ötekine. Muhalefet belediyelerinde 3-4 yerden maaş alanlar var. Korkak bir muhalefet var. Toplumsal muhalefeti örgütlenemeyen, çözüm üretemeyen, umut olamayan bir muhalefet var. 'Yüz vermeyin her ikisine al birini vur ötekine' diyoruz" dedi.

"4 ana hedefimiz var"

Parti olarak 4 ana hedeflerinin olduğunu belirten İnce şöyle devam etti:

Birincisi ekonomi olacak. Vahşi kapitalizmden uzak duracağız, yaşam kalitesini, adil bölüşümü, eğitimi, sağlığı konuşacağız. İkincisi katılımcı demokrasi: Laikliği konuşmaktan korkmayacağız. Bu üçüncüsü hukukun üstünlüğü olacak. Dördüncü hedefimiz barış ve güvenlik olacak.

Çalıntı logo iddiasına yanıt

Memleket Partisi'nin logosunun, uluslararası e-ticaret şirketi ViziNova'nın logosuyla aynı olduğu eleştirilerini de yanıt veren İnce, "Bazı haberlerde logomuz ile iddialar var. Döngüsel bir tasarım var. O büyük bir demokratik dönüşümü anlatıyor. Türkiye’yi değiştireceğiz ve dönüştüreceğiz diyoruz. Ortada da nazar boncuğu var; bu da kültürümüzü temsil ediyor. Gelenekten geleceğe MAVİ Türkiye’yi yükselteceğiz. Logo neymiş dünyanın teknoloji firmasıyla benziyormuş. Birinde 8 bölge var biz de 7 ülke var. Biri mavi biri kırmızı. Ee onların da yuvarlak sizin de yuvarlak diyorlar. İnsan kafası Amerika’da da yuvarlak çizilir, Türkiye’de de yuvarlak çizilir. Bakın bu işleri, gelin bakın yakında neler yapacağız, göreceksiniz" diye konuştu.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU