Ligi şampiyon tamamlayan Beşiktaş, yaklaşık 1 milyar lira gelir elde edecek

Beşiktaş yayın gelirlerinden 213 milyon lira para kazanırken en büyük gelir Şampiyonlar Ligi’nden olacak

Süper Lig’de 16. şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş’ın kasası da dolacak / Fotoğraf: AA

Nefesleri kesen bir sezonun ardından şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş’ın kasasına da 1 milyar liraya yakın para koymayı başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beşiktaş  yayın gelirlerinden 200 milyon lira para kazanırken, sponsorluklar, lisanslı ürün satışı ve ticari gelirlerden de 250 milyon liraya yakın gelir elde etmeyi başardı. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması durumunda 400 milyon liraya yakın para da buradan gelecek. Böylece Beşiktaş toplamda 1 milyar liraya yakın parayı kasasına koymuş olacak.

213 milyon lira yayın geliri

Dünya gazetesinden Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, Beşiktaş lige katılım payı olarak kasasına toplamda 36 milyon lira para koymayı başardı. Performans primi olarak dağıtılan yayın gelirlerinden Beşiktaş 60 milyon lira galibiyet primlerinden, 7 milyon lira beraberliklerden elde etti. Buna bir de şampiyonluk parası ve eski şampiyonluklar eklendi. Beşiktaş eski şampiyonluklar için 72 milyon lira, son şampiyonluk için de 40 milyon liralık bonusu kasasına koydu. Böylece Beşiktaş yayın gelirinden toplamda 213 milyon lira para kazandı. 

Ticari ve sponsorluk

Beşiktaş bu sezon ticari gelirler ve sponsorluklardan da önemli bir kazanç sağlamayı başardı. Beşiktaş’ın sponsorluk, ticari gelir ve isim hakkı gelirleri 190 milyon lirayı bulacak. Buna bir de lisanslı ürün satışı yapan mağazalar eklenince toplam kazanç 250 milyon lira olacak.

sergen.jpg
Sergen Yalçın ve ekibi, şampiyonluğun geldiği Göztepe maçının son düdüğünün ardından böyle sevinmişti / Fotoğraf: AA

 

Şampiyonlar ligi

Beşiktaş bu sezon asıl parayı Şampiyonlar Ligi’nden elde edecek. Şampiyonlar Ligi’ne direk katılınması durumunda Beşiktaş toplamda 40 milyon Euro (400 milyon TL) gelir elde edecek. Bu da Beşiktaş’ın toplam gelirlerinin 1 milyar liraya yaklaşmasına neden olacak. 

Pandemi kaybı 300 milyon TL

Beşiktaş maçlar seyircili oynansaydı tarihi gelire ulaşacaktı. Loca, kombine bilet ve VIP koltuk satışlarının olmadığı sezonda Beşiktaş’ın kaybı da 300 milyon lirayı buldu. Eğer Beşiktaş bu alanda seyircili oynasaydı toplam geliri de 1.3 milyar lira olacaktı.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU