NYT'den Biden portresi: Çabuk parlıyor ve ayrıntılara takıntılı

"Hızlı karar alma Biden'ın tarzı değil"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu belirttiği açıklamalarıyla tepki toplamıştı (Reuters)

20'den fazla eski ve mevcut yardımcısı ABD Başkanı Joe Biden'ın "çabuk parladığını" ve karar almayı haftalarca geciktirebilen şekilde ayrıntılara "takıntılı" olduğunu fakat "beklenmedik şekilde yakınlık gösterdiği" anlarının da bulunduğunu, torunlarını düzenli şekilde aradığını ve Orange Gatorade içmeyi sevdiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski ve mevcut çalışanları, New York Times (NYT) tarafından hazırlanan kapsamlı yeni bir portre dosyasında, "sıklıkla parlayan" ve ara sıra görüşmenin ortasında telefonu kapatıveren başkanı ayrıntılarıyla resmetti.

Çoğunluğu ismini vermeden konuşan yardımcılar, "Çabuk karar vermek Biden'ın tarzı değil" diyerek, başkanın "bir sonuca varmadan önce Batı Kanadı'ndan (Beyaz Saray'da başkanın ofislerini barındıran kısım -çn.) bazılarının Sokratik 'yolculuk' olarak adlandırdığı şey için etrafındaki herkesi topladığı, çok sayıda politika uzmanıyla saatlerce ayrıntılarla dolu tartışmalar yapmayı talep ettiğini söyledi. Kendisiyle yakın çalışan üç kişi, sıklıkla zamanını boşa harcadığını düşündüğü kişilerle konuşurken telefonunu yüzlerine kapattığını söyledi."

NYT'nin haberine göre 78 yaşındaki başkanın ayrıntı arayışı danışmanlara "zorlayıcı" geliyordu. 
 


Biden'ın eski konuşma yazarlarından Dylan Loewe, şunları söyledi:

Aşırı hazırlıklı hale geliyorsunuz. Ortaya atabileceği hayal edilebilen her soruyu yanıtlamak zorundasınız.

Görüşmeye tanıklık eden iki kişinin NYT'ye konuşmasında yer verdikleri iddialara göre, Biden'ın hazırlıksız olduğu için "haşladığı" kişilerden biri de ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Xavier Becerra'ydı. Başkan, Beccerra'ya kurumun göçmen çocuklara bakım sağlama kapasitesiyle ilgili yeterli sayıda soruyu cevaplayamadığı için sinirlenmişti.

Diğer yandan NYT'nin haberi bazılarınca sosyal medyada alaya alındı. Kullanıcılar, 4 yıl Trumplı bir Beyaz Saray'ın ardından uzmanları dinlemenin ve kararları değerlendirmenin iç ferahlatan bir davranış olduğunu söyledi.

NYT'ye göre Biden'ın programında sabahları egzersiz ve takvimde planlanan zamanları aşma eğilimine de alan sağlayacak şekilde aralarında fazladan 15 dakikalık süre bırakılmış görüşmeler yer alıyor.

Haftada bir başkan yardımcısı Kamala Harris'le yemek yemesi dışında 30 dakikalık öğle yemeği sırasında tek başına çorba içiyor ve sandviç ya da salata yiyor. 

Saat 19.00'da başkan, "birinci dereceden bir şarap sever" olarak nitelendirilen First Lady'le birlikte akşam yemeği yiyor ve mutfakta daima gözde içeceği Orange Gatorade bulunduruluyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU