Sibirya hapishanesinde Londra'nın kopyası inşa edildi

Sibirya'nın Novosibirsk bölgesinde yer alan 8 numaralı hapishanedeki mahkumlar yaratıcılıklarıyla tanınıyor

Geleneksel kırmızı telefon kulübeleri Rusya'da yeniden hayat buldu (GUFSIN)

Bir Rus hapishanesi, mahkumların arkadaşları ve aileleriyle temas halinde kalabilmeleri için kırmızı Birleşik Krallık telefon kulübelerinin kopyasını ve Big Ben'in bir duvar resmini yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rus hapishane idaresi GUFSIN, Sibirya'daki tutukluların yaptığı kırmızı telefon kulübelerinin fotoğraflarını paylaştı. Aslında bunlar gerçek telefon kulübeleri. Bu mahkumların dış dünyayla sanki Londra'da yaşıyorlarmış gibi temas halinde kalabilmesi anlamına geliyor.

Telefon kulübelerinde görüntülü bağlantı bile yapabilen telefonlar mevcut. Bu da bu kulübeleri, akıllı telefonların çıkmasından beri işlevini yitiren Britanyalı kuzenlerinden kısmen daha gelişmiş yapıyor.

Ruslar, Londra'daki İngiliz tarzı evler, çimler, publar ve dükkanlara düşkün gibi görünüyor fakat şimdi bu moda Novosibirsk bölgesindeki 8 numaralı ceza kolonisine sıçradı.

GUFSIN'in internet üzerindeki paylaşımında, aynı zamanda Westminster'ın duvar resminin "Londra atmosferini azami ölçüde vermek" için yerleştirildiği ifade etti.

GUFSIN'in sözcüsü Oleg Ogulya yerel internet sitesi ngs.ru'ya ceza kolonisindeki mahkumların özellikle sanatsal yönleriyle ün sahibi olduklarını söyledi.

Geçmişte mahkumlar, aralarında küçük çeşmeler ve uçak, roket ve endüstriyel robot maketlerinin yer aldığı bir dizi çalışma üretmişti. Bunların hepsi kamu binalarının bitişiğinde sergileniyor.

Rus bir Twitter kullanıcısı projeyle ilgili espri yaparak şöyle yazdı:

Anne, babam nerede? ... Londra'da yavrum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU