Netanyahu'nun sözcüsünün Gazze'den roket saldırısı diye paylaştığı video Suriye'den çıktı

Suriyeli gazeteci Zaina Erhaim, videonun 2018 tarihli orijinal versiyonunu paylaştı

Ofir Gendelman’ın paylaşımı sosyal medyada tepkilere yol açtı (Twitter/@ofirgendelman)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcülerinden Ofir Gendelman'ın Gazze'den atılan roketlerin görüntüsü olduğu iddiasıyla paylaştığı bir videonun 2018'de çekildiği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Başbakanlığı'nda Arap medyası sözcüsü olarak görev yapan Gendelman, dün Twitter'da paylaştığı videonun Arapça notunda "İşte yeni bir açık kanıt: Hamas'lı teröristler Gazze'deki yerleşim bölgelerinden kasıtlı olarak roket fırlatmaya devam ediyor.  Bu korkunç bir savaş suçu" ifadelerini kullanmıştı. Yetkili, İsrail'e atılan füzelerin üçte birinin Gazze Şeridi'ne düştüğünü ve çocuklar dahil Filistinli sivillerin ölümüne yol açtığını da öne sürmüştü.

Sosyal medyadaki bazı Arap kullanıcılarsa, videonun Gendelman'ın iddia ettiği gibi yeni olmadığını ve 2018'de çekildiğini fark etmekte gecikmedi.
 


Suriyeli gazeteci Zaina Erhaim, Twitter'da videonun Haziran 2018 tarihli YouTube versiyonunu paylaştı. Erhaim, "Yalan Haber" etiketiyle paylaştığı mesajda "İsrail başbakanının sözcüsü Suriye'nin Dera kentinde üç yıl önce çekilen eski bir videoyu Gazze'de çekildiği iddiasıyla paylaşıyor. Buradaki orijinal videonun tarihi 2018" diye yazdı.

Suriyeli gazetecinin paylaştığı YouTube videosunda, füzelerin Dera'da Suriye ordusu tarafından fırlatıldığı belirtiliyor.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU