Gazze'den İsrail'e 1000'den fazla roket atıldı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, çatışmaların başladığı pazartesi akşamından bu yana Gazze Şeridi'nden İsrail'e 1000'den fazla roket ve havan mermisi atıldığı ve bunların birçoğunun hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu kaydedildi

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nden İsrail'e 1050'den fazla roket ve havan mermisi atıldığı ve bunların birçoğunun hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu kaydedildi / Fotoğraf: AA

Filistin direniş örgütlerinden İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in Gazze'deki sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırılarına karşılık sabah saatlerinde fırlattıkları 100 roketle Tel Aviv, Askalan, Bir’us Seb’a (Beerşeva) ve Sderot kentlerini hedef aldıklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan yazılı açıklamada, "Sivil yerleşim noktalarına ve sivillere karşı saldırılara misilleme olarak bu sabah 5'te düşmana güçlü bir saldırı düzenledik." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Gazze'den fırlatılan 100 roketle Tel Aviv, Askalan, Bir’us Seb’a ve Sderot kentlerinin hedef alındığı belirtildi.

Atılan roketlerin 850'si İsrail sınırları içine düştüğü ya da Demir Kubbe tarafından imha edildi

Öte yandan, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, pazartesi akşamı başlayan çatışmalardan bu yana Gazze Şeridi'nden İsrail'e 1050'den fazla roket ve havan mermisi atıldığı ve bunların birçoğunun hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu kaydedildi.

Bu roketlerin 850'sinin İsrail sınırları içine düştüğü ya da Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiği belirtildi. 200 kadar roketin de Gazze'ye düştüğü aktarıldı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş gruplarının oluşturduğu Ortak Operasyon Odası, "çatışma tarihindeki en büyük füze saldırısında" İsrail'i 300'den fazla roket ve füzeyle vurduğunu açıklamıştı.

İsrail ordusu Gazze'den gelen bir insansız hava aracını düşürdü

İsrail ordusu, Gazze'den gönderilen bir insansız hava aracının (İHA) etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Gazze'den kalkan ve İsrail hava sahasına giren İHA'nın düşürüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, düşürülen İHA'nın silahlı olup olmadığının henüz tespit edilemediği kaydedildi.

Kudüs ve Gazze'deki olaylar

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları dün İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun saldırılarında 12'si çocuk 35 Filistinli şehit oldu, 233 kişi yaralandı.

Filistin direniş örgütleri de Gazze Şeridi çevresindeki İsrail kent ve bölgelerini roketlerle vurmuştu. İsrail polisi, Gazze Şeridi'nden atılan roketler nedeniyle 5 İsraillinin öldüğünü, 45 kişinin yaralandığını bildirmişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU