Ali Babacan: 2018'de ortak aday çıkmadığı için ülke 5 yıl kaybetti, Abdullah Gül aday olsa kazanıyordu

2018'deki seçimlerde Abdullah Gül'ün adının ortak aday olarak geçmesine değinen Babacan, o dönem muhalefet liderinin bu teklifi yaptığını ve kendisinin de görüşmelerde yer aldığını söyledi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adaylığı konusundaki tartışmalara değinen Babacan, "2018'de kötü bir tecrübemiz var. Ortak adaylık teşebbüsü vardı ama olmadı. Ülke 5 yıl kaybetti" dedi.

2018'de bu çalışmaların içinde olup olmadığıyla ilgili gelen bir soruya cevap veren Babacan şunları kaydetti:

O dönem muhalefet ancak bir ortak aday çıkarttığında başarılı olabilecekti. Ama olmadı ve 5 yıl kaybetti memleket. Neden olmadı? Diğer siyasi parti liderleri gelip teklif ettiler. İsimler belli. Teklif edenleri topladığınızda eğer ortak adayı olsaydı, rahatlıkla seçimi kazanabilecek bir tablo vardı o dönemde. Bu bizim değerlendirmemiz değil, bağımsız çalışmalarda da var. Ben de o görüşmelerde masadaydım. O gün gelip "Siz ortak aday olursanız biz sizi destekleyeceği" diyenler, son güne kadar sözlerinin arkasında dursaydı bu iş olurdu.

Sedat Peker'in iddiaları

Organize suç örgütü liderliği suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in yayımladığı videolardaki iddialarla ilişkili de değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Ben ilkinin 2-3 dakikası izleyip dayanamadım, kapattım. Çünkü ülkem adına üzülüyorum. Şu anda yapılması gereken nedir? Bu iddialar var mı? Savcılığın derhal resen hareket etmesi lazım" dedi.

Babacan, söz konusu videoda çok sayıda iddialar olduğunu vurgulayarak, "Normal işleyen bir devlet yapısında bunları değerlendirmek siyasi partilerin işi olmamalı. Savcılıkların derhal harekete geçip bu iddiaların doğru olup olmadığını araştırması lazım. Normal bir devlette, işleyen bir devlet yapısında olması gereken budur. Bu kadar iddia varsa, bu iddiaların doğruluğu, yanlışlığı açık bir şekilde ortaya konmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan başlatılan kampanyaya tepki: Ülkemiz bunu hak etmiyor, buna ortak olmayın

Ali Babacan'ın Halk TV yayınındaki açıklamaları üzerine sosyal medyada kendisini hedef alan bir kampanya başlatıdı.

Başlatılan kampanyaya kendi sosyal medya hesabından yanıt veren Babacan, "Sayın Erdoğan’ın trolleri yine harekete geçmiş. Saldırgan, kirlenmiş ve ülkeyi yönetme becerisini tamamen yitirmiş bu yapıdan ülkemize hayır gelmeyeceği çok açık. AK Parti’ye gönül vermiş tüm iyi niyetli dostlarıma da sesleniyorum; ülkemiz bunu hak etmiyor, buna ortak olmayın" ifadelerini paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU