Karamollaoğlu'ndan "yeni anayasa" tepkisi: Millet karnını doyurma derdinde, zaten gücün de yok

Saadet Partisi lideri, "Teröristlere gaz sıkar gibi cami içindekilere gaz sıkmak akla, mantığa ve vicdana uygun değil" diye konuştu

Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi  (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasında Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına da değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Ülkemizdeki değerli alanların tahrip edilmesini asla doğru bulmuyoruz. İkizdere'de yaşanan doğa katliamı gözden uzak tutulacak bir gelişme değildir. Doğayı inşaat için, taş ocakları için yok ederseniz insan canına kıymış kadar yanlış yapmış olursunuz. Maalesef iktidar kafayı betona takmış, düşünürken; ya beton ya demir ya asfalt! Ülkenin düzelmesi için aklına başka bir şey gelmiyor. İkizdere'de başlayan bu tahribat durdurulmazsa Karadeniz sadece güzelliğini değil, geçim kaynaklarını da kaybeder endişesini taşıyoruz.

IMF verilerine göre Nisan 2021 itibarıyla Türkiye’nin pandemi döneminde yaptığı yardımların milli gelirine oranının yüzde 1,9  olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, "Bu bizi dünyada yardım yapan ülkeler içinde en sonlara itelemiş. Pandemiye özel olan kısa çalışma ödeneğini dikkate almadığımızda, işsizlik sigortası fonundan işverene 23,6 milyar lira teşvik verirken; bu fonun asıl sahibi olan işsize ise sadece 9,3 milyar lira verilmiştir. El insaf, el insaf, el insaf" diye konuştu.

İktidara "ekonomik kriz" çağrısı

SP lideri açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

Son bir yılda ayçiçek yağı yüzde 55, yumurta yüzde 50, mercimek yüzde 50, pırasa yüzde 40, tavuk eti  yüzde 39 ve margarin  yüzde 39 zamla fiyatı en çok artan bazı temel gıda ürünleri arasında yer almaktadır. İnsanlar bebeklerine bebek bezi alamamakta; çocuklarına 5 lira, 10 lira harçlık verememektedir. Çaresizlik içinde kıvranıyor vatandaşımız. Bu tablo karşısında insan “uyan ey akıl, ey vicdan, ey insanlık!” diye bağırmak istiyor ama bağırsak kaç para bağırmazsak kaç para?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidara Türkiye’deki bütün siyasi partilerin "Ekonomik krizi siz nasıl çözerdiniz?" diye bir toplantıya davet edilmesi çağrısında bulunan Karamollaoğlu, "Emin olun, bundan istifade edersiniz" dedi.

"Her vatandaşa bin lira verilsin" çağrısını tekrarlayan SP lideri, "Çiftçimiz de besicimiz de esnafımız da bir borç batağının içine sürüklenmiş bulunuyor ve iktidardan kurtuluş reçetesini bekliyor. Buna karşı iktidar bu dertlerin büyümesine sebep oluyor" dedi.

Camide biber gazlı müdahaleye tepki

Gaziantep'te Furkan Vakfı üyelerine cami içinde polis tarafından biber gazıyla müdahale edilmesine de tepki gösteren Karamollaoğlu, "Hadiseleri çok büyük üzüntüyle ve şaşkınlıkla karşıladım. Ne olduğu tam belli değil ama böyle bir hadise olmamalıydı. Teröristlere gaz sıkar gibi cami içindekilere gaz sıkmak akla, mantığa ve vicdana uygun değil! Bunun usulü bu değildir" diye konuştu.

İntihar vakalarında artış oldunun çizen SP lideri, iktidarın bu konuyu düşünmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasında yeni anayasa tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, "Millet karnını doyurma derdinde. Sen hangi kanunu, anayasa değişikliğini gündeme getirirsen getir... Zaten onu icraya koyacak gücün de yok" dedi.

SP lideri "Şu beş husus bizlerin de iktidarında gündeminde olmalıdır" diyerek şunları kaydetti:

1-  Huzur, Barış ve Güvenlik
2- İnsan Hakları ve Özgürlükleri
3- Adalet
4- Refah, Zengin Vatandaş, Zengin Devlet
5- Şahsiyetli Dış Politika"

 

İmamoğlu soruşturmasına tepki

İBB Başkanı İmamoğlu'na Fatih Sultan Mehmet'e ait türbede 'ellerini arkadan bağlayarak yürüdüğü' ve 'HDP'li belediye başkanlarını ziyaret ettiği' gerekçesiyle başlatılan ön incelemeye de tepki gösteren SP lideri "İmamoğlu'na açılan davayı havsalam almıyor. Bu yaklaşımlar doğru değil. Bir kişi bir mekanda nasıl durması gerektiğini bilmiyorsa vatandaş onu tenkit eder ki İmamoğlu da farklı tavır içinde olmadığını ifade ediyor" diye konuştu.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU