Macron'dan normalleşme videosu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Twitter hesabından Fransa'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde normalleşme adımlarına ilişkin bir video yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Macron Youtube'da da paylaştığı videoya "Önümüzdeki birkaç hafta içinde, bizi normal hayata geri döndürecek yolu birlikte inşa edeceğiz. Yeniden kavuşmak için birlikte tutunalım" notunu düştü. 

Fransa'da normalleşme süreci

Macron'un geçen günelrde yaptığı açıklamaya göre ülkede Kovid-19 önlemleri kademeli olarak azaltılacak. Buna göre Fransa'nın planı şöyle:

  • 3 Mayıs'ta seyahat kısıtlamalarına son verilecek,
  • 19 Mayıs'ta sinema, tiyatro ve müzeler de dahil olmak üzere kültürel mekanlara ve spor müsabakalarına seyirci alınacak. Kapalı mekanlarda 800, açık mekanlarda bin kişi kapasite sınırı uygulanacak,
  • 9 Haziran'da restoran, bar ve kafeler, bir masada en fazla 6 kişi olmak üzere iç mekanda müşteri kabul edebilecek. Gece sokağa çıkma kısıtlaması 23'e çekilecek,
  • 30 Haziran'dan itibaren sağlık sertifikası sunumu ile etkinlik seyirci kapasitesi binin üzerine çıkarılacak. Gece sokağa çıkma kısıtlaması sona erdirilecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU