Çin'deki bir müzik yarışmasında "mahsur kalan" Rus, üç ay sonra özgürlüğüne kavuştu

Vladislav Ivanov hayranların kendisini sevmemesini istemişti

Vladislav Ivanov yarışmada 17. oldu (Tencent / WeTV)

Çin'de katıldığı bir TV yarışmasından ayrılmak isteyen Vladislav Ivanov'un "çektiği işkence" yaklaşık üç ay sonra sona erdi.

Çince ve Japonca konuşabilen Ivanov, programa ilk başta iki Japon katılımcının çevirmeni olarak girmişti. 27 yaşındaki Rus, bunun ardından yapımcıların görünüşünü beğenip yarışmaya davet ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Produce Camp 2021 adlı yarışmanın amacı, kazanan 11 kişinin bir erkek grubu (boy band / erkeklerden oluşan müzik grubu) kurması. Şubat ortasında başlayan yarışma gereğince katılımcılar, bir adada hep beraber yaşamaya başladı ve telefonlarına el konuldu.

Programdan ayrılmak isteyen kişiler, imzaladıkları sözleşme yüzünden yüklü miktarda para cezasıyla karşı karşıya kaldı. Yarışmaya katılmaktan neredeyse hemen pişmanlık duyan Ivanov da bu yüzden ayrılamadı.

Öte yandan talihsiz yarışmacı yayımlanan bölümlerde elenmek istediğini defalarca dile getirdi. Örneğin bir bölümde şöyle konuştu:

Erkek grubunun üyesi olmayı hayal etmiyorum. Çünkü şarkı söyleyemiyorum ve dans edemiyorum. Umarım izleyiciler beni desteklemez. Diğerleri A almak isterken, ben özgürlük anlamına gelen F almak istiyorum.

Lelush sahne adını kullanan Ivanov hayranlarına "Beni sevmeyin. Hiçbir sonuç alamayacaksınız" diye seslenerek kendisini elemelerini istedi.

Ancak seyirciler, şarkı söylerken ve dans ederken gayet isteksiz davranan Ivanov'u üç ay boyunca yarışmada tuttu. Sosyal medyada hayranlar "Ayrılmasına izin vermeyin" ve "Kardeşlerim ona oy verin" gibi yorumlar yaptı.

Finale kadar çıkan gönülsüz Rus, cumartesi yayımlanan bölümde amacına ulaşarak özgürlüğüne kavuştu.

Ivanov, sevincini Çin'in Twitter'a benzer uygulaması Weibo'da "Sonunda kurtuldum" yazarak gösterdi. Ivanov'un ayrılışıyla ilgili bir hasthtag, 180 milyondan fazla kez görüntülendi.

Rusya'nın Çin büyükelçiliği de "Tebrikler, iyi dinlenmeler" mesajını gönderdi.

 

Independent Türkçe, Guardian, Times Now News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU