21 yıl önce kiralanan VHS kaseti geri götürmediği gerekçesiyle hakkında arama kararı çıkarıldı

McBride, kaseti kiraladığını bile hatırlamadığını söyledi

Genç Cadı Sabrina, 1996-2003 arasında 7 sezon olarak yayımlanmıştı (Erika Stanish / Twitter)

ABD'de 20 yıl önce kiralanan bir VHS kaseti zimmetine geçirdiği gerekçesiyle hakkında arama kararı çıkarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oklahoma eyaletinin eski sakinlerinden Caron McBride hakkında, 1999'da alınan Genç Cadı Sabrina dizisinin VHS kasetini geri getirmediği için iddianame hazırlandı. 

McBride durumu Teksas eyaletine taşınıp evlendikten sonra ehliyet başvurusu yapmaya gittiğinde öğrendiğini söyledi:

Ehliyetimi değiştirmeye gittim, Kovid-19'dan ötürü önce randevu almanız gerekiyor. Ben de yetkililere randevu için e-posta gönderdim. Onlar da bana yanıt olarak Oklahoma eyaletindeki kayıtlarımla ilgili bir sorun olduğunu ve verdikleri numarayı aramam gerektiğini söylediler.

McBride'la paylaşılan numara Cleveland County Bölge Savcılığı'na aitti.

Savcılıktaki yetkililerle görüşen McBride, hakkında hazırlanan iddianameyi öğrenince şoka uğradığını belirterek telefon görüşmesini şöyle anlattı:

Bana durumun bir VHS kaseti hakkında olduğunu söyledi. Ben de bunun delice bir şey olduğunu düşündüğüm için inanamadım, söylediklerini bir daha tekrar etmesini istedim. Benimle dalga geçiyor zannettim ama geçmiyordu.

Çevrimiçi kayıtlara göre McBride hakkında Mart 2000'de kiralanmış eşyayı zimmetine geçirdiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

McBride ise kaseti kiraladığını bile hatırlamadığını savundu:

Genç biriyle birlikte yaşıyordum, 20 yıldan fazla oldu. 8 ve 10 ila 11 yaşlarında iki kızı vardı. Sanırım o gidip kaseti aldı bir daha da geri götürmedi. Hayatımda bu diziyi hiç izlemedim, bana göre değil.

"Şimdiyse bir VHS kaseti nedeniyle aranan suçluya döndüm" ifadelerini kullanan McBride, "Yemin ederim, hiç kimseyi kandırmaya çalışmadım" diye ekledi.

Kayıtlara göre VHS kaset Oklahoma eyaletindeki Norman bölgesinde bulunan ve 2008'de kapatılan Movie Place (Film Yeri) adlı bir dükkandan alınmış.

Öte yandan McBride'ın şansı yaver gitti ve savcılık hakkındaki iddianameyi iptal etti.

Blau Hukuk Şirketi'nden avukat Ed Blau, yine de McBride'ın şahsi başvuru yaparak sicil kaydını sildirmesi gerektiğini belirtti.



Independent Türkçe, FOX 25, CBS 12

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU