Futbol dünyasına damga vuran sahte transferler: "PSG'de oynuyorum" diyen de "senaryo" ile oyuncu olan da var

Akhisaraspor'un kafa karıştıran transferi Onyebueke, akıllara daha önce kulüplere transfer olan isimleri getirdi. Mete Serdar Çoban, Gregorie Akcelrod, Bernio Verhagen, Ali Dia, Barkley Miguel Panzo bunlardan sadece birkaçı

TFF 1. Lig ekiplerinden Akhisarspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Martins Chisom Onyebueke, spor kamuoyunun gündeminde yer alıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına göre amatörden direk profesyonelliğe geçen ve geçmişine dair herhangi bir veriye ulaşılamayan Onyebueke'nin gerçekten futbolcu olup olmadığı merak konusu oldu.

Akhisarspor'a ara transfer döneminde katılan Nijeryalı oyuncunun şu ana kadar hiçbir resmi maçta görev almaması dikkat çekti.

 

 

Sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasına giren Onyebueke, akıllara daha önce kulüplere transfer olan sahte futbolcuları getirdi.

Weah'ın sahte kuzeni Ali Dia

Futbola Fransa ve Almanya'nın alt liglerinde başlayan Ali Dia, 1996'da Birleşik Krallık'taki 7. kademe lig olan Northern Premier League Premier Division'da mücadele eden Blyth Spartans'da oynadı.

Menajeri, İskoç teknik direktör Graeme Souness'i arayarak Dia'nın George Weah'ın kuzeni olduğunu, Paris Saint-Germain'de forma giydiğini ve ülkesinin milli takımında 13 kez oynadığını söyledi. 

Bu söylenenlerin hiçbiri doğru değildi çünkü tüm bu sahtekarlık, Dia'nın Southampton'da forma giyme şansı yakalaması için okuldan bir arkadaşı tarafından yapılmıştı.

Anlatılanlar karşısında ikna olan Souness, Dia ile 1 aylık sözleşme imzaladı.

 

Ali Dia-Twitter.jpg
Ali Dia / Fotoğraf: Twitter

 

Yağmur şansı oldu

İskoç teknik adam tarafından kadroya alınacağı maçtan birkaç gün önce Arsenal'le yapılması planlanan rezerv takım maçı, sahanın yağış sonucu suyla kaplanması nedeniyle iptal edilince Dia'nın maç performansı çıplak gözle izlenemedi. 

Dia, Southampton'daki ilk ve tek maçına 23 Kasım 1996'da Leeds United karşısında çıktı.

Karşılaşmanın 32. dakikasında Matthew Le Tissier'in yerine 33 numaralı formasıyla oyuna dahil olan Dia, 53. dakikada oyundan alındı.

Dia'nın futbolcu olmadığı ve kendini Weah olarak tanıtan kişinin de Dia'nın arkadaşı olduğu ortaya çıkınca, sadece 2 hafta süren sözleşme feshedildi. 

Şubat 1997'de Birleşik Krallık'tan ayrılana kadar alt lig kulüplerinden Gateshead'de 8 maçta forma giyen Dia, 2 gol attıktan sonra futbol kariyerini sonlandırarak okuduğu işletme fakültesini bitirdi.

 

 

Mete Serdar Çoban, hem senaryoyu yazdı hem de başrol oynadı

Galatasaray, Inter, Real Madrid takımlarının ortak noktalarından biri Mete Serdar Çoban oldu!

Kendisini Galatasaray altyapısında oynamış, Inter'de 6 sezon forma giymiş, söz konusu süreçte West Ham United'a kiralık gidip gelmesinin ardından ismi Real Madrid ile anılmış Mete Serdar Çoban'dan bahsediyoruz. Ancak söz konusu takımların hiçbirinin, Mete diye bir oyuncudan haberleri yok.

Mete Serdar Çoban, futbol tarihine geçecek bir başarıya imzasını atarak adeta yazdığı bir senaryoyu filme dönüştürmekle adından söz ettirmişti.

 

Panzo-Twitter.jpg

Barkley Miguel Panzo / Fotoğraf: Twitter

 

Sahte CV kullanan Panzo, oynamaya başlamadan fark edildi

Litvanya ekibi FK Panevezys'e transfer olan Barkley Miguel Panzo, sahte CV ile kulübü kandırdı, yetkililer sözleşme imzalandıktan sonra durumu fark etti.

Panzo'nun Litvanya hayali, daha oynamaya başlamadan boşa çıktı.

Resmi imzaların atılmasının ardından kulübün kendisi hakkında internetten ulaştığı bilgilerin sahte olduğu ve aslında amatör bir futbolcu olduğu ortaya çıktı.

Oysa Panevezys yönetimi, 2 yıl QPR'de oynamış ve 36 maçta 45 gol atmış bir futbolcu transfer ettiğini düşünüyordu.

3 Şubat 2018'de geldiği Panevezys ile hiçbir maçta boy gösteremeyen Panzo, bir sezon sonra takımdan gönderildi.

 

Gregorie Akcelrod-Twitter.jpg
Gregorie Akcelrod / Fotoğraf: Twitter

 

PSG'de oynuyorum dedi, CSKA Sofya'ya transfer oldu: Gregoire Akcelrod

Fransa'da amatör futbol oynayan Gregorie Akcelrod'un, kendisini PSG'de oynuyormuş gibi göstererek CSKA Sofya'ya transfer olmanın eşiğine geldiğinin ortaya çıkması gündemde sıkça kendine yer bulmuştu.

PSG'nin 5. amatör ligdeki ekibinde oynarken CV'sine A takım futbolcusu olduğunu yazan ve kendisini kulüplere pazarlayan oyuncunun yalanını ise CSKA Sofyalı taraftarlar ortaya çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önce bir web sitesi kuran Akcelrod, Paris Saint-Germain'in yedek takımında olduğunu ileri sürerek Avrupa'nın birçok büyük kulübüne denenmek için başvuru yaptı.
 
Akcelrod'a beklediği teklif 2009'da CSKA Sofya'dan geldi. 

Şampiyonlar Ligi elemelerine hazırlanan Bulgaristan temsilcisi, Akcelrod'a aylık 15 bin pound olmak üzere 3 yıllık sözleşme teklif etti.

"İki gün idmana çıktım ve beğendiler" diyen Akcelrod, formalı resimlerini çekerek, kulübün web sitesinden anons edildiğini anlattı: 

Fakat CSKA taraftarları PSG'li taraftarlarla kontak kurup, 'Sizden Greg Akcelrod'u aldık. Hakkında ne düşünüyorsunuz' diye sorunca sahte futbolcu olduğum ortaya çıktı. Ardından taraftarlar Sofya'daki bütün gazetecileri arayıp olayı anlatıyorlar.

Bulgaristan macerasının ardından Yunanistan, Kuveyt ve Kanada'da da şansını deneyen Akcelrod, şu an menajerlik yapıyor.

 

Verhagen-Twitter.jpg
Verhagen, imza sonrası formayla poz verdi / Fotoğraf: Twitter

 

Şili'den transfer edilen Verhagen'in foyası, ilk antrenmanda ortaya çıktı

Şili'nin Audax Italiano ekibinden Bernio Verhagen'i transfer eden Danimarka'nın Viborg ekibinin gerçeği anlaması çok uzun sürmedi.

Viborg, ilk idmanda oyuncunun gerçekten futbolcu olmadığını anladı.

Viborg'dan yapılan açıklamada ilk idmandaki düşük futbol seviyesinin ardından Verhagen ile yolların ayrıldığı duyuruldu. 

Danimarka polisi ise kulübün, Bernio Verhagen hakkında dolandırıcılık, belgede sahtecilik ve kimlik hırsızlığı suçlarından suç duyurusunda bulunduğunu açıklayarak olaya farklı bir boyut kazandırdı.

Bölge savcısı ise Verhagen'in kız arkadaşına saldırı, hırsızlık ve görgü tanıklarını tehdit etme suçları şüphesi nedeniyle daha önce gözaltına alındığını ifade etti.

Oyuncunun CV'sinde yazan Audax Italiano, Dianmo-Auto ve Cape Town FC kulüplerinde de forma giymediği ortaya çıktı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU