Kılıçdaroğlu: Bu meclisin 128 milyar doların kimlere hangi kur üzerinden satıldığını bilmesi gerekir

CHP lideri Meclis'te yaptığı konuşmada, "Bu meclisin vesayeti, hiçbir gölgeyi üzerinde hissetmemesi gerekir. Bu meclisin kendi özgür iradesiyle çıkardığı yasalara yürütme organının uyup uymadığını denetlemesi gerekir" ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada Merkez Bankası'ndan kaybolduğu iddia edilen "128 milyar dolar" konusuna değinerek, "Bu meclisin 128 milyar doların hangi bankalarla kimlere hangi kur üzerinden satıldığını bilmesi gerekir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu'nda açıklamalarda bulundu.

"Vesayet" vurgusu

Konuşmasında Kurtuluş Savaşı'nın yalnızda askeri bir mücadele değil aynı zamanda anayasal demokrasi mücadelesi olduğunu kaydeden CHP lideri, "Bu meclisin vesayeti, hiçbir gölgeyi üzerinde hissetmemesi gerekir. Bu meclisin kendi özgür iradesiyle çıkardığı yasalara yürütme organının uyup uymadığını denetlemesi gerekir. Bu meclisin halktan toplanan vergiler, yapılan borçlanmaların ve özelleştirme gelirlerinin nerelere nasıl harcandığını bilmesi ve denetlemesi gerekir.  Bu meclisin yolsuzluklar konusunda çok duyarlı olması ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunması gerekir.  Bu meclisin Milli Kurtuluş Savaşı sürecinde bile ülkenin KHK ile yönetilmesine izin vermediğini bilmesi gerekir" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meclisin "sayıları 10 milyonu aşan işsizler ordusunun" yaşadıklarını da bilmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu şu ifadelerle devam etti:

Bu meclisin bugün, 2 milyon 538 bin öğrencinin neden EBA'ya ulaşamadığını sorgulaması gerekir. Bu meclisin, tek kişilik hükümetin kendi vatandaşlarından kendi ülkesinde niçin dövizle borçlandığını sorgulaması gerekir. Bu meclisin Merkez Bankası'ndaki 128 milyar doların hangi bankalarla kimlere hangi kur üzerinden satıldığını bilmesi gerekir. Bu meclisin yürütme organının yargı üzerindeki tahakkümüne izin vermemesi gerekir. 

"Kimse umutsuzluğa kapılmasın"

Konuşmasının sonunda gençler ve çocuklara seslenen CHP lideri, "Kimse umutsuzluğa kapılmasın, Allah'ın izniyle bunların tamamını yapacağız. Bu güzel ülkede huzuru ve mutluluğu sağlayacağız. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her anne ve baba çocuğunu özgüven içinde okula gönderecek. Gençlerimiz geleceklerini yurtdışında değil kendi ülkelerinde çalışarak kazanacaklar" dedi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU