İYİ Parti'den 23 Nisan protestosu: Çifte standart, iki yüzlü bir uygulama görüyorum

Aytun Çıray, "Kongreler, tarikat ve cemaat liderlerinin cenazeleri binlerce kişi ile yapılırken milli bayramlarımız engelleniyor" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @TCAytunCiray

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın koronavirüs tedbirleri gerekçesiyle sönük geçmesini protesto etti.

Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen  yürüyerek İzmir Cumhuriyet Meydanı'na gelen Çıray, Atatürk anıtına çelenk bırakarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları için dua etti.

AK Parti iktidarının şimdiye kadar 15 kez milli bayramları engellediğini söyleyen Çıray, "Kongreler, tarikat ve cemaat liderlerinin cenazeleri binlerce kişi ile yapılırken milli bayramlarımız engelleniyor. Bu çifte standart ve iki yüzlü uygulamayı protesto ediyorum" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Daha katılımcı bir imkan sağlanabilirdi"

TBMM'nin milli iradenin tecelligahı olduğunu ve kuruluş yıl dönümünün hakkıyla kutlanması gerektiğini belirten Çıray, SONKALEİZMİR'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. yıl dönümü. Ben de bu yüce meclisin bir üyesiyim. Dünya tarihinde meclisiyle hükümet kurup, Kurtuluş Savaşı'nı kazanmış başka bir ülke yok. Ben tıp doktoruyum. Kovid kurallarına uyulması gerektiğini en başından beri savunan biriyim. Ancak bu ülkede kongreler yapılırken, bazı tarikat ve cemaat liderlerinin cenaze törenleri binlerce kişi ile kutlanırken, oralara devlet yetkilileri de giderken burada bu kutlamalar Kovid kurallarına uygun olarak yapılabilirdi. Daha katılımcı bir imkan sağlanabilirdi.

"15. defa milli bayramlarımızın kutlanması bir vesile ile engellenmiş oluyor"

Milli bayramların ilk defa yasaklanmadığını kaydeden Çıray şöyle devam etti:

Bu iktidar geldiğinden bu yana, sanırım 15. defa milli bayramlarımızın kutlanması bir vesile ile engellenmiş oluyor. 5 defa 30 Ağustos Bayramı, 4 defa 19 Mayıs Bayramı, 3 defa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 2 defa da 23 Nisan engellendi. Şimdi de benzeri bir durum söz konusu. Bir samimiyet görmüyorum. Çifte standart bir iki yüzlü uygulama görüyorum. Bunu protesto ediyorum. TBMM kurulduğunda Türkiye çok fakirdi. Bazı meclis üyeleri bu fakirliği bahane ederek illerine dönme ihtimallerini gündeme getirince Mustafa Kemal Atatürk dedi ki, ‘Ben tek başıma Elmadağı'na çıkarım, son kurşunuma kadar savaşırım. Son kurşunumu attıktan sonra Türk bayrağına sarılırım ve kanımı Türk bayrağına emdire emdire şehit olurum. Biz bu anlayış içerisinde, bu ruhu kaybetmeden büyük Türkiye idealine sarılmış insanlarız.

 

 

 

 

 

SONKALEİZMİR

DAHA FAZLA HABER OKU