MHP'li vekil Sancaklı'nın oğlu ile Thodex'in kurucusu Özer'in ortak olduğu ortaya çıktı

Bakan Çavuşoğlu Özerile birlikte yer aldığı kareyi, "Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir" ifadeleriyle açıklamıştı

Fotoğraf: Thodex

İnternet sitesini kapatan ve borsada işlemleri durduran Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk Tiran'a gittiği ortaya çıktı. 

Hakkında kırmızı bülten çıkarılması talep edilen Özer'in 3 gün arayla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

Her iki isim de Özer'i tanımadığını açıklarken, Bakan Çavuşoğlu, Özer'in MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiği randevuya eşlik ettiğini kaydetmişti.

 

122029471-new-project.jpg
Özer ve Mert Sancaklı'nın Bakan Soylu ve Çavuşoğlu ile birlikte yer aldığı kareler. Fotoğraflar: Twitter

2020'de ortak şirket kurdular

Cumhuriyet'ten Furkan Karabay'ın haberine göre Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile Thodex'in kurucusu Özer'in ortak olduğu ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ticaret Sicili’nde yer alan bilgilere göre; Mert Sancaklı ve Fatih Özer, 28 Eylül 2020 tarihinde "Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri" adlı bir şirket kurdu.

Hoppara" adlı şirket, kripto paraların ticaretinin yapıldığı borsalara para göndermek için de kullanılan bir sanal cüzdan.

Ne olmuştu?

Özer'in 2 milyar dolarlık değerle yurtdışına çıkmasının ardından çok sayıda vatandaş mağdur olduklarını belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

Konuya ilişkin soruşturma başlatan Savcılık da 78 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyonlarda 62 kişi gözaltına alındı.

Adalet Bakanlığı da Özer'in yurtdışında yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesi için Kırmızı Bülten çıkarılmasını talep etti.

 

 

 

 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU