Kraliyet yazarı: Charles'ın kral olacağından yüzde 100 emin değilim

Kraliyet yazarı "Sussex çiftinin temelde monarşiyi devirebilecek kadar kışkırtıcı bir şeyi harekete geçirdiğini" iddia ediyor

72 yaşındaki Prens Charles, uzun süredir tahtın bir numaralı varisi (Reuters)

Bir kraliyet yazarının öne sürdüğü üzere Kraliçe'nin saltanatı sona erdiğinde Galler Prensi veliaht olduğu halde İngiltere Kralı olarak tahta çıkmayabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"The Real Wallis Simpson: A New History of the American Divorcee Who Became the Duchess of Windsor" kitabını kaleme alan kraliyet yazarı Anna Pasternak, Vanity Fair'e verdiği demeçte son olaylar ışığında Britanya monarşisinin gidişatının daha muğlak olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Pasternak, "Charles'ın tahta çıktığını göreceğimizden yüzde 100 emin değilim" dedi.

Sussex çifti bu ülkede temelde öylesine kışkırtıcı bir şeyi harekete geçirdi ki bu, Britanya'nın suretini değiştiriyor ve bence arkaik bir kurum olan monarşi de pekala devrilebilir.

Aralık 2020'de bir YouGov anketi, Britanyalıların üçte ikisinin (yüzde 67) Britanya'da monarşinin devam etmesini istediğini, yüzde 21'lik bir kesiminse seçilmiş bir devlet başkanını yeğlediğini ortaya koymuştu. Bu, Oprah Winfrey'nin martta Sussex çiftiyle yaptığı röportajdan önceydi.

72 yaşındaki Prens Charles onlarca yıldır veliaht ve annesi Kraliçe II. Elizabeth ölürse ya da tahttan çekilirse tahta çıkacak konumda olacak. Aynı zamanda çarşamba günü 95 yaşına giren Kraliçe yaşlandıkça Prens Charles'ın şimdiden "taçsız Kral" rolüne büründüğü de ifade ediliyor.

Fakat Pasternak prensin bu fırsatı yakalayamayacağını düşünüyor. Pasternak bu düşüncesini "Kamuoyunda (Charles) aleyhinde öyle ani bir yükseliş olabilir ki tahta William'ın çıkması çok daha tercih edilir görülebilir çünkü William daha genç ve halkın kendisini daha çok ilişkilendirebileceği biri" diye açıkladı.

Röportajın başka bir noktasında Pasternak kraliyet ailesinin geleceğine dair başka tahminler de yürüttü. Bu tahminler arasında Meghan'ın, Birleşik Krallık'a geri dönüp dönmeyeceği de vardı. Pasternak, "Meghan Britanya topraklarına bir daha ayak basacak mı gerçekten merak ediyorum" dedi.

Pasternak'ın yorumları geçen hafta Sussex Dükü'yle Cambridge Dükü'nün Edinburg Dükü'nün cenazesinde konuşurken görülmesinin ardından geldi. Bu konuşma, iki dükün arasının açıldığı haberlerinin ardından muhtemel bir barışma işareti olarak yorumlandı.

Cenaze kardeşlerin bir yıldan uzun süredir birbirlerini ilk kez gördükleri andı ve Harry'le Meghan'ın bomba etkisi yaratan geçen ayki Oprah röportajının ardından gerçekleşti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU