Kılıçdaroğlu'ndan "Nutuk" tepkisi: Bahçeli'nin hesabını sorması lazım

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal'in TBMM'de okuduğu, uzun yıllardır okunan kitabı hangi gerekçeyle yasaklarlar. Bunlar akıllarını yitirdiler" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ticaret Bakanı Pekcan görevden alınmasıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Görevden alınması güzel ama yeterli değil. Gereğinin de ayrıca yapılması lazım. Devletin uğradığı kaybın mutlaka telafi edilmesi lazım" diye konuştu.

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yazdığı Nutuk'un dağıtılmasına izin verilmediği hatırlatarak değerlendirmesi sorulan CHP lideri şunları kaydetti:

Gazi Mustafa Kemal'in TBMM'de okuduğu, uzun yıllardır okunan kitabı hangi gerekçeyle yasaklarlar. Bunlar akıllarını yitirdiler. Bu ülke bağımsızlık mücadelesi verdi. Çocuklarımız kendi ülkerinin bağımsızlığının nasıl sağlandığını bilmeyecek de neyi bilecek. Nutuk'u hangi akılla yasaklarlar. Bildiğim kadarıyla dağıtan Ülkü Ocakları. Heralde bunun hesabını Bahçeli'nin sorması lazım. O kitabı dağıtan çocukların gözlerinden öpüyorum ama Bahçeli ne yapacak?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Nutuk'u dağıtılmasını "Vahdettin ile ilgili cümlelerin ve bazı bölümlerin çocuklarda olumsuz etki yaratacağı" iddiasıyla yasaklamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı da yapılan soruşturma neticesinde ilçe milli eğitim müdürünün yöneticilik görevinden alındığını bildirdi.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU