Okullarda Nutuk dağıtımına izin vermeyen milli eğitim müdürü görevden alındı

Nutuk'un dağıtımının öğrenciler için 'uygun' olmadığına karar veren Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında soruşturma başlatılmıştı

Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, MEB tarafından görevden alındı / Fotoğraf: camliyayla.meb.gov.tr

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Mersin'in Çamlıyayla ilçesindeki "Nutuk"un dağıtımına yönelik iddialara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, ilçe milli eğitim müdürünün yöneticilik görevinden alındığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nutuk" eserinin okullarda dağıtımıyla ilgili medyaya da yansıyan yazışmasına ilişkin olarak Maarif Müfettişleri tarafından soruşturma başlatıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, müfettiş soruşturması neticesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürünün yöneticilik görevinden alındığı duyuruldu.

camliyayla.jpg
Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, Ülkü Ocakları'nın okulalarda Nutuk dağıtmasına izin vermemişti / Fotoğraf: Twitter

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Çamlıyayla ilçesindeki okullarda "Gençler İçin Nutuk" adlı kitabın dağıtımının uygun görülmediği iddiasını incelemek üzere iki müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı.

CHP’li Başarır tepki gösterdi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Nutuk'un dağıtılmasıyla ilgili ret kararı verdiğini, gerekçesinin kendilerini şok ettiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ret kararının gerekçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün "kötü örnek teşkil edecek resimleri", Vahdettin ile ilgili cümleleri ve bazı bölümlerin çocuklarda olumsuz etki yaratacağının belirtildiğini söyleyen Başarır,  "Bu Nutuk'ta ne var? Temelde üç bölüm var. Birincisi 'milli mücadele', ikincisi 'Gazi Meclis'in açılışı ve Kurtuluş Savaşı'nın yürütülmesi' üçüncüsü ise 'Cumhuriyet ve Cumhuriyet devrimleri.' Bu kitapta emek var, Kurtuluş Savaşı var, şehitlerimiz var, cumhuriyet var, halk iradesi Meclis var. Ama maalesef ki bir milli eğitim müdürü Nutuk'u yasaklıyor. Bu durumdan utanç duyuyoruz. Benim memleketim Mersin ve Çamlıyayla çok güzel bir ilçemiz. Mustafa Bakkal denilen bu adamın bir dakika daha o koltukta oturmasını istemiyoruz. Derhal gereken yapılmalıdır" demişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU