Ocaktan: ‘Türk tipi’ rejim AK Parti’nin genetiğini bozdu

“Görüldüğü gibi ‘Türk tipi’ rejimde her hafta yeni bir skandalla uyanıyoruz, ama sonra hiçbir şey olmamış gibi her şeyi unutuyoruz ve ‘ekonomimiz uçuyor’ şarkısını söylemeye devam ediyoruz”

Fotoğraf: YouTube

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, “Türk tipi” olarak sunulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin AK Parti’nin genetiğini bozduğunu söyledi. Bu sistemle ülkenin her hafta başka bir skandala uyandığına dikkati çeken Ocaktan, “Sonra hiçbir şey olmamış gibi her şeyi unutuyoruz ve ‘ekonomimiz uçuyor’ şarkısını söylemeye devam ediyoruz” dedi.

Karar yazarı Ocaktan, bugünkü köşe yazısında günlerdir Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 128 milyar dolarlık rezervinin nereye gittiği sorusuna ikna edici bir yanıt verilemediğini ifade etti:

Günlerdir Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervinin nereye gittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Ama bir Allah’ın kulu çıkıp da toplumu ikna edici bir açıklama yapmıyor. Bazı AK Parti genel başkan yardımcıları, cumhurbaşkanlığı danışmanları kendilerinin bile inanmadığı “Para orda duruyor, bir yere gitmedi” türü açıklamalarla top çeviriyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Şimdi anlıyoruz ki Merkez Bankası, Hazine ile bir protokol imzalamış ve Hazine 128 milyar doları devlet bankaları eliyle satışa sunmuş” diyen Ocaktan, şöyle yazdı:

Hazine Bakanı Lütfü Elvan “Yöntem eleştirilebilir ama, yolsuzluk yok” diyor ve hemen ekliyor: “Ben geldim ve bu satışı durdurdum.” Böylece 128 milyar dolarla ilgili bugüne kadar yapılan işlemlerin yanlış olduğu bizzat Hazine ve Maliye Bakanı tarafından teyit edilmiş oluyor. Bu tablo karşısında doğal olarak insanlar, devlet bankalarına transfer edilen Merkez Bankası rezervlerinin satılmasına kimin talimat verdiğini öğrenmek istiyor. Bu konuda İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu’nun sorusu son derece net: “Hangi amaca hizmet etmek için ve hangi tarihlerde, bu dövizleri kaça sattınız?”

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, “Hazine Maliye Bakanı’nın söylediğinden anladığım; TCMB rezervlerini ve rezerv yönetimini tamamen hazineye devretmiş. Hangi seviyeden, ne zaman, ne kadar satılacağına karar veren birisi de, kamu bankasının ekranı başında oturanlara emir verip, kafasına göre takılmış. Tebrikler” değerlendirmesinde bulundu. Gelecek Partisi’nden İbrahim Turan’ın değerlendirmeleri ise daha da düşündürücü: “Sürekli bir açıklama yapma çabası içinde lafı dolaştırıp duruyorlar. Sürekli geri oynayan, kendi yarı sahasında top çeviren futbol takımı gibi bir halleri var. Neden mi? Yapılan iş dehşet verici de ondan...”

“Haydi hafızalarımızı tazeleyelim” diyen Ocaktan, şunları söyledi:

Hani “pudra şekeri” ile başlayıp kokainde karar kılan bir AK Parti genel merkez elemanı vardı, nerede kaldı bu vatandaş bilen var mı? Peki para çantalarıyla poz veren vekilin danışmanı nerelerde kaldı dersiniz…

Görüldüğü gibi “Türk tipi” rejimde her hafta yeni bir skandalla uyanıyoruz, ama sonra hiçbir şey olmamış gibi her şeyi unutuyoruz ve “ekonomimiz uçuyor” şarkısını söylemeye devam ediyoruz…

Aslında bu tablodan en çok rahatsız olması gereken AK Parti, zira toplumun vicdanını yaralayan pudra şekerli parti elemanlarının, valiz dolusu paralarla poz veren vekil danışmanlarının, izah edilemeyen 128 milyar dolarların, Avrupa’ya insan kaçıran belediyelerin faturası sonuçta AK Parti’ye kesilmektedir. Herhalde hiçbir iktidar toplum nezdinde bu tür skandallarla anılmayı ve de her geçen gün itibar kaybetmeyi istemeyecektir.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU