Variety sıraladı: En kötüden en iyiye Game of Thrones sezonları

Televizyon tarihinin en unutulmaz dizilerinden Game of Thrones bu ay 10. yılını kutluyor

Jon Snow'un beklenmedik biçimde geri döndüğü 6. sezon ilk sırada yer alıyor (HBO)

Yayımlandığı dönemden bu güne büyük bir izleyici kitlesine ulaşan ve televizyon tarihinin en unutulmaz dizileri arasına ismini yazdırmayı başaran Game of Thrones 10. yıldönümü kutluyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nisan 2011'de HBO'da yayımlanmaya başlayan dizi her ne kadar son sezonuyla hayal kırıklığı yaratsa da hayranları onu hâlâ el üstünde tutuyor. 

George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinden uyarlanan dizi yayın hayatının sonra erdiği Mayıs 2019'a kadar ejderhaların, akgezenlerin ve büyünün kol gezdiği muazzam bir fantastik evren sunmuştu. 

Ünlü dizinin 10. yılını kutlamak için Variety de geriye dönerek Game of Thrones sezonlarını elden geçirdi ve en kötüden en iyiye doğru sıraladı. 

Şaşırtıcı olmayan biçimde listenin son sırasında aceleye getirildiği gerekçesiyle büyük tepki çeken 8. sezon yer alıyor. Daenerys'in atalarını aratmayacak şekilde "Çılgın Kraliçe"ye dönüşmesi ve Cersei Lannister'ı yok etmek için tüm gücünü düşmanlarının üstüne boca etmesi, Arya'nın beklenmedik biçimde Gece Kralı'nı alt etmesi sezonun en öne çıkan olaylarıydı. 

 

 

Listenin 7. sırasındaysa dizinin sondan bir önceki sezonu yer alıyor. Bu sezonla birlikte dallanıp budaklanmış pek çok hikaye epey daralarak birkaç ana damarda akmaya başlamıştı. Sezonun en ikonik anıysa Daenerys ve Jon'un buluştuğu sahneydi. 

 

 

Sıralamanın 6. basamağındaysa Cersei Lannister'ın "utanç" yürüyüşü yaptığı, Arya'nın Braavos'taki eğitiminden sıkıldığı ve Gece Nöbetçileri'nin Jon Snow'a sırtını döndüğü bölümlerin öne çıktığı 5. sezon bulunuyor. 

 

 

Ned Stark'ın maceraya çok erken veda ettiği ilk sezonsa listenin 5. sırasında yer aldı.

 

 

Öte yandan Jon Snow'un Ygritte'e aşık olduğu, Melisandre'nin ürpertici bir doğum gerçekleştirdiği ve Robb Stark'ın "Kuzey'deki Kral" olarak güç kazanmaya başladığı ikinci sezonsa listede 4. sırada kendine yer buldu. 

 

 

Dizinin çok kanlı ilerleyeceğinin en net biçimde gösterildiği meşhur "Red Wedding"in gerçekleştiği "The Rains of Castamere" bölümünün yer aldığı üçüncü sezon da izleyenlerine yaşattığı adrenalin dolu bölümler sayesinde üçüncü sırada yer aldı. 

 

 

Oberyn Martell'in gönüllere taht kurduğu ve dizi tarihinin en sevilmeyen karakterleri arasında muhtemelen başı çeken Jeoffrey'nin dehşet verici biçimde öldüğü 4. sezonsa ikinci sırada bulunuyor. 

 

 

Öldüğü düşünülen Jon'un geri döndüğü, Hodor'un üzücü hikayesinin ortaya çıktığı, Arya'nın hayranların yüreğine su serpen biçimde Walder Frey'den intikam aldığı 6. sezonsa ilk sırada yer alıyor. 

 

 

 

Independent Türkçe, Variety

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU