İbrahim Kalın'dan Erkan Oğur açıklaması: Birlikte susmaya karar vermiştik

Kalın, müzisyen Oğur'un Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamaların ardından beklenen açıklamasını yaptı. Kalın, Oğur ile birlikte susmaya karar vermelerine rağmen açıklamalarına şaşırdığını söyleyerek, "Canı sağ olsun" dedi

İbrahim Kalın'dan (solda), Erkan Oğur'un (sağda) açıklamalarına cevap geldi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın söylediği türküye kopuzuyla eşlik eden müzisyen Erkan Oğur, muhalif çevrelerden gelen eleştirilerin ardından Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu. 

"Belki benim de bir hatam olmiş olabilir" diyen Oğur şunları söylemişti: 

İçimin bir köşesi cız etmişti, benim ne işim var diye. Belki benim de hatam olmuş olabilir, böyle bir şeyi kabul etmek. Ben sadece müzik tarafına baktığım için çalmakta pek sorun görmedim. İnsanlar başka taraflara çektiler. Beni tanımadıkları için. Ben bugünkü iktidarı, hükümeti politikaları nedeniyle tasvip eden biri değilim.

Oğur ayrıca yaptığı açıklamada tepkilerin ardından "Kalın, sizi aradı mı?" sorusuna "Çok üzüldüğünü belirten mesajlar aldım" diye cevap vermişti. 

Oğur'un açıklamalarının ardından ne diyeceği merak edilen Kalın'dan konuya dair Twitter hesabından açıklama geldi.

ibrahim.jpg
Kalın, açıklamasını Twitter hesabından yaptı

 

"Canı sağ olsun"

Mesajına "Sözü yormadan" diye başlayan Kalın, ardından şunları kaydetti:

İlk iki gün Erkan Oğur Bey'i üzmelerine çok üzüldüm. Kendisini arayıp konuştum. 'Bu pervasızca saldırılar sizi sakın mahzun etmesin' dedim. Birlikte susmaya karar verdik.

Fakat üçüncü gün -belki yanlış hatırlayarak- söylediği şeylere şaşırdım ve üzüldüm.

Keşke zorba saldırıların karanlık gölgesi, kendi irademiz ve muhabbetle paylaştığımız bu güzelliğin üzerine düşmeseydi. Canı sağ olsun. Herkes nasibinde ne varsa onu aldı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU