Selvi: Amirallere ne soruldu ne yanıtlar verdiler?

"Sorguda emekli amirallerin bakan ismi vermediği söyleniyor. Oysa iddiayı ortaya atan şahıs, canlı yayında çok kesin ifadeler kullanıyordu"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abduldakir Selvi, emekli 104 amiralin bildirisinin yayınlanmadan önce bir bakana gönderildiği iddiasının gözaltındaki emekli askerlere sorulduğunu belirterek "Sorguda emekli amirallerin bakan ismi vermediği söyleniyor" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında emekli amirallere neler sorulduğunu, amirallerin de nasıl yanıt verdiğini yazdı. Selvi’nin aktardığına göre amirallere şu sorular soruldu:

1- Söz konusu bildiriden ne zaman haberdar oldunuz?

2- Bildiri için aranızda hazırlık toplantısı yaptınız mı?

3- Bildirinin ne zaman ve nerede yayınlanacağı noktasında bilginiz oldu mu?

4- Sizin mutabık kaldığınız metin dışında bildiriye ilaveler ya da çıkarmalar oldu mu?

5- Bildiriye son şeklini kim verdi?

Selvi bildirinin AK Partili bir bakana gönderildiği iddiası hakkında da amirallerin verdiği yanıtı şöyle aktardı:

Üzerinde durulan bir nokta da bildirinin önceden “AKP’li bir bakana” gönderildiği şeklindeki iddiayı ortaya atan şahsın, yakın çevresine bunu bir çıkarım nedeniyle dile getirdiğini ifade etmesi. Sorguda emekli amirallerin bakan ismi vermediği söyleniyor. Oysa iddiayı ortaya atan şahıs, canlı yayında çok kesin ifadeler kullanıyordu.

Bildirinin yayınlanması kararının alındığı günden itibaren emekli amirallerin hepsinin değil, bazılarının HTS kayıtlarında bir yoğunlaşma tespit edilmiş. 4 Nisan günü ise yoğunluğun birkaç isim üzerinde toplandığı belirlenmiş.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU