Emekli amirallerin bildirisini ilk yayımlayan Zihni Çakır: Yayımlanmadan AK Partili bakana da gönderildi

Çakır sözkonusu bakanın ismini bildiğini ancak açıklamayacağını ifade etti

Emekli 104 amiralin Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı amiral” konusunda endişelerini dile getirdiği açıklama kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Açıklamayı ilk yayımlayan Avaztürk Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır, Halk TV'de yayımlanan "Haberaktif"te açıklamalar yaptı. 

Çakır, 104 emekli amiralin imzaladığı metin herhangi bir yerde yayımlanmadan önce şu an kabinede görev alan bir bakana gönderildiğini ifade etti.

Hangi bakana gittiğini de bildiğini söyleyen Çakır, bakanın ismini açıklamak istemediğini kaydetti.

Çakır, "Neden bu metin bir AKP'li bakana gönderilmiş?" sorusunu, "Bir darbe çağrışımı yaptığını düşündükleri için göndermişler" diye yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çakır,  "Siz AKP'den ya da Saray'dan birilerine ulaşmaya çalıştınız mı?" sorusuna ise "Cumhurbaşkanlığı'na yakın birilerine aktardım. Bana bu metni gönderen kaynağın benden önce de şu an kabineden olan bir bakana gönderdiğini söyledi. Ben metnin elinde olduğunu düşündüğüm için acaba sosyal medyadan bir uyarı yapar mı diye bekledim ama hiçbir hamle gelmeyince, haberi teyit ettikten sonra aktif ettim" yanıtını verdi.   

Zihni Çakır açıklamalarına şöyle devam etti:

Bildirinin altındaki tarihin 6 Nisan olduğunu söylendi. Semih komutan kendisine gönderilen metinde Yüce Türk Milletine ifadesi olmadığını söyledi. Bildiriyi okuduktan sonra imzalamaktan imtina eden 3 tane kaynağım var benim. Bunlardan birisine ulaşabildim ve görüştüğümde kendisine bildirinin 17.00 sularında geldiğini, bildirinin AvazTürk'te yayınlanan metinle birebir aynı olduğunu, hatta 17.00 sularında kendisine bildiri geldiğinde bu bildirinin gece yarısından sonra yayınlanacağını bizzat bana iletti.

 

 

 

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU