ABD için yarışan Olimpiyat sporcusu, ırkçı saldırıya maruz kalırken kimse yardımına koşmadı

Bir yabancı, Amerikalı karate şampiyonu Sakura Kokumai'ye "Sen bir eziksin! Ezik! Evine dön, aptal s*rtük!" diye bağırdı

Amerikalı karate şampiyonu Sakura Kokumai, bir yabancının kendisine Kaliforniya'daki bir parkta ırkçı hakaretler kullanarak bağırdığını söyledi (Reuters)

Asyalılara karşı nefretin en son hedefi, ABD'yi Olimpiyatlar'da temsil eden bir atlet oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yaz Tokyo Olimpiyatları'nda ABD'yi temsil edecek karate şampiyonu Sakura Kokumai, Kaliforniya eyaletinin Orange bölgesindeki bir parkta, kendi işiyle uğraşırken bir yabancının gelip küfür etmeye başladığını söyledi.

Adam "Sen bir eziksin! Ezik! Evine dön, aptal s*rtük!" diye bağırdı.

Ne yapacağını bilmeyen Kokumai, taciz anını kayda aldı. Nihayetinde adam olay yerinden ayrıldı ve arabasıyla uzaklaşırken ırkçı hakaretlerle bağırmaya devam etti.

Arabasından "Sen Çinlisin! Beni göremezsin!" diye bağırdı.

Kokumai sonrasında görüntüleri Instagram'da paylaşırken üzücü olayı değerlendirdi ve ne kadar az kişinin kendisine yardım etmek için harekete geçtiğini vurguladı.

"Evet, olanlar korkunçtu" diye yazdı ve ekledi:

Fakat ortada hiçbir sebep yokken bir yabancının bağırıp beni zarar vermekle tehdit etmesi mi yoksa çevremdekilerin her şeye tanık olup hiçbir şey yapmaması mı daha kötüydü bilmiyorum.

Nihayetinde bir kadının yanına gelip iyi olup olmadığını sorduğunu anlatarak "Ama çok uzun süre kimse umursamadı. İnsanlar gelip geçti, hatta bazıları güldü. Ben de ne yapacağımı bilemedim" diye ekledi.
 


Japon kökenli Amerikalı kadın karateci, saldırıyı son aylarda ABD'ye musallat olan Asyalılara karşıtı nefret söylemi ve şiddetin bir örneği olarak görüyor.

KTLA'ya konuşan Kokumai "Sürmekte olan Asyalılara karşıtı nefretin farkındaydım. Bunu neredeyse her gün haberlerde görüyorsunuz fakat egzersiz için genel olarak gittiğim bir parkta başıma geleceğini düşünmemiştim" ifadelerini kullandı.

Asyalılara karşıtı nefret suçları, Kovid-19'un ABD'yi etkilemesinden bu yana ciddi şekilde arttı. Nefret ve Aşırılık Çalışmaları Merkezi'ne (Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'ne bağlı bir araştırma merkezi -ed.n.) göre bu tip suçlar, 2019'dan 2020'ye kadar ülkenin en büyük 16 şehrinde iki kattan fazla artş gösterdi.

Rahatsız edici eğilim geçen ay, Georgia eyaletindeki Atlanta şehrinde gerçekleşen toplu silahlı saldırıda, öldürülen 8 kişi arasında Asya kökenli 6 kadının yer almasıyla gündeme gelmişti.

Kokumai hala başına gelenleri kavramaya çalıştığını fakat benzer bir saldırıya tanıklık eden herkese bir mesajı olduğunu söylüyor:

Öfkeliydim, hayal kırıklığına uğramıştım, kafam karışmıştı, korkmuştum ama aynı zamanda insanların nasıl bu kadar soğuk olabileceğini görmek ve deneyimlemek beni çok üzdü. Lütfen birbirinize destek olun. Lütfen birbirinizi kollayın.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU