Uzay Yolu aksesuarını silah zanneden polislerin şiddetine uğrayan kardeşler, tazminat davası açtı

Polislerden biri, Siyahilerin Hayatları Önemlidir gösterilerinde de eylemcilere karşı şiddet kullanmıştı

Polis memuru Steven Pohorence'ın, teşkilattaki 4 yıllık görev süresi boyunca 79 kez orantısız güç kullandığı belirtildi (Miami Herald)

ABD'nin Florida eyaletinde iki kardeş, Uzay Yolu (Star Trek) koleksiyoncu eşyalarını gerçek silah zanneden polislerin şiddetine uğradı. Raymond ve Randall Purcell, polisler hakkında tazminat davası açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2017'de yaşanan olayda Raymond, Florida polisini arayarak bir kişinin kendisinin ve eşinin aracına saldırdığı ihbarında bulunmuş, olay yerine Alexander Paul ve Steven Pohorence adlı iki polis memuru gelmişti.

Polisler, maddi zarar 1000 dolar altında olduğu için herhangi bir gözaltı ya da tutanak hazırlanamayacağını belirtince, Raymond sinirlendi ve polislerle tartışmaya başladı.

Raymond eve girer girmez polisler peşinden gidip zor kullanarak Raymond'ı alıkoydu. O sırada duruma müdahale etmeye çalışan Raymond'ın kardeşi Randall da aynı kötü muameleye maruz kaldı.

Purcell kardeşler, polislere karşı en az 75 bin dolarlık tazminat davası açtı.

Dava metninde polis memuru Paul'un, olay sırasında 62 yaşındaki Raymond'ı silahının kabzasıyla vurarak yere düşürdüğü, sonra da kollarını sertçe çekerek yerde kalmaya zorladığı belirtildi. Raymond'ın "kolunun yerinden çıktığı ve sakatlandığı" belirtilirken, polisin güç kullanmaya devam ettiği ifade edildi.

Kardeşi olaya müdahale etmek istediğindeyse diğer polis memuru Pohorence, Randall'ı tekmeleyerek yere düşürdü. Tekmenin etkisiyle Randall'ın gözünün yanı kesilerek açıldı.

Paul ise duvarda silahların asılı olduğunu gördüklerini ve tehdit altında hissettiklerini belirtti.

Ancak dava metninde duvarda asılı olan silahların ünlü bilimkurgu serisi Uzay Yolu'ndan aksesuarlar olduğu belirtildi.

Kardeşleri temsil eden avukatlardan Michael T. Davis, müvekkillerinin "zihinsel ve fiziksel olarak hasar aldığını, acı çektiğini, küçük düşürüldüğünü ve para kazanamaz hale getirildiğini" söyledi.

Poherence, ABD'li siyahi vatandaş George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından başlayan Siyahilerin Hayatı Önemlidir gösterilerinde bir eylemciyi tekmelediği gerekçesiyle uzaklaştırma cezası almıştı.



Independent Türkçe, New York Post, Miami Herald

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU