Babacan: Hükümet, Kanal İstanbul konusunda "Benimle misiniz yoksa darbeci amirallerle mi?" diyerek kutuplaşma yapacak

Emekli amirallerin bildirisi üzerinden başlayan darbe tartışmalarına ilişkin konuşan Babacan, "Darbe artık gündemden çıktı, böyle bir risk yok.Dolayısıyla her an teyakkuzda olmak lazım" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

104 emekli amiralin yayımladığı bildiriyi eleştiren Babaca, "darbe iması" tartışmalarıyla ilgili de konuştu.

Babacan, "Darbe artık gündemden çıktı, böyle bir risk yok. 'Türkiye'de demokrasi oturdu' demek, çok kolay değil. Dolayısıyla her an teyakkuzda olmak lazım, dikkat etmek lazım" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tipik kutuplaştırma yapılacak"

İktidarın söz bildiriyi propanganda amacıyla kullanacağını söyleyen Babacan, şöyle devam etti:

Hükûmet önümüzdeki günlerde insanların önüne ‘Kanal İstanbul’u ya destekleyeceksin ya da darbecisin’ gibi bir alternatif koyabilir. Ellerindeki propaganda makinesini böyle çalıştırabilirler. Bu işin ‘Kanal İstanbul’u istiyor musun, istemiyor musun?’ havasına girmesine üzülürüm. Vatandaşlarıma da sesleniyorum. Önümüzdeki haftalarda hükûmet şunu söyleyecek. 103 Amiral, adeta altın bir tepsi içinde bu imkânı sundu. Hükûmet de bunu sonuna kadar kullanacaktır. Bundan sonra ‘Kanal İstanbul’u istemiyorum’ diyene ‘Ha sen darbeci Amirallerle mi berabersin’ denilebilir. Tipik kutuplaştırma.

Babacan, Kanal İstanbul konusunda ciddi endişelerin var olduğunu belirterek, "Doğru bildiğimizi ısrarla söyleyeceğiz. Kanal İstanbul'la ilgili çevre konusunda ciddi endişeleri olan bilim insanları var. İstanbul'un bir ada haline gelmesinin güvenlik ve deprem açısından riskleri var. Uluslararası hukuk konusunda riskler var" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU