Yusuf Kaplan: NATO’nun kuruluş yıldönümünde millet iradesini hiçe sayan bir geceyarısı bildirisi yayınlayanlar bu ülkenin askeri olabilir mi?

“Burada herkesi uyarmayı bir vatandaşlık görevi biliyorum: Darbe için düğmeye basılmış olabilir”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, 104 emekli amiralin TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin olarak yayımladığı ortak bildiriyi köşesine taşıdı.

Kaplan, söz konusu bildirinin Türkiye’nin de bünyesinde bulunduğu Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) kuruluş yıl dönümünde kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu nasıl bir alçaklıktır böyle” ifadesini kullanan Kaplan, şunları yazdı:

15 Temmuz’da milletin tankların üstüne nasıl yürüdüğünü unuttunuz galiba! Bu geceyarısı bildirisini yayınlayanlara ve bilumum darbe-sevicilelere şunu hatırlatıyorum sadece: 15 Temmuz’u bir prova olarak düşünün! Bir prova! Bir peşrev! Eğer bu millete bir daha darbe yapılmaya kalkışılırsa, milletin çocuklarının milletin adamlarının arkasından nasıl sel gibi akacağını, darbecilere nasıl unutamayacakları bir darbe vuracaklarını aslâ unutmayın! Bu millet, darbeye heveslenene bu dünyayı dar eder, bundan böyle! Bu çok iyi biline!

“Yargı buna sessiz kalamaz elbette! Derhal müdahale etmeli yargı bu küstahlığa” diyen Kaplan, özetle şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin yıldönümüne 103 gün kala millet iradesini aynı sayıda kişiyle hiçe sayan bir bildiri yayınlamak! Şeytan bile böyle bir şeyi düşünemezdi! Şunu unutmasınlar bu tür türedi tipler: Millet iradesine ayar vermeye kalkışanlara, bu millet öyle bir ayar verir ki, kaçacak delik ararlar ama onu da bulamazlar! Millet iradesine bir geceyarısı bildirisiyle ayar vermeye kalkışan bu 103 generale #AmirallerimizOnurumuzdur diye destek etiketi açmak alçaklıktır! Burada herkesi uyarmayı bir vatandaşlık görevi biliyorum: Darbe için düğmeye basılmış olabilir! Devlet, teyakkuzda olmalı! Milet panik yapmamalı, kenetlenmeli! Millet şimdi kenetlenmeyecekse ne zaman kenetlenecek? Bu 103 general hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Millete parmak sallamak neymiş gösterilmeli!

Özetle: Sosyal medyada, #AmirallerimizOnurumuzdur başlıklı bir etiket açılması çok tehlikelidir! Ne kadar pervasız ve alçaklar var bu ülkede! Şu bilinmeli ki, emekli askerlerin darbe imasını küçümseyenler operasyonun bir parçasıdır. Asıl tehlikeli olan, muhalefetin sessizliğidir. Muhalefet, milletin iradesine sahip çıkmalıdır. Yoksa bedelini sandıkta çok ağır ödeyeceğini aslâ unutmamalıdır! Vesselâm.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU