Amerika yerlileri Beyaz Saray'ın önünde "kara yılanı öldürdü"

Kuzey Dakota'daki Siyu kabileleri ve diğer yerliler, yıllardır petrol boru hattının kapatılması talebiyle büyük gösteriler düzenliyor

Göstericiler, Beyaz Saray'ın önünde eylemlerini sürdürdü (Twitter/Keya Chatterjee)

ABD'de yüzlerce yerli Amerikalı ve çevreci, tartışmalara yol açan Dakota Access ve Line 3 boru hatlarına karşı dün başkent Washington'da düzenledikleri eylemde Başkan Joe Biden'a iki boru hattını kapatma çağrısı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplandıkları 100 bini aşkın imzayı yetkililere teslim eden göstericiler, düzenledikleri yürüyüşte boru hatlarını simgeleyen 60 metre uzunluğunda bir kara yılan figürü taşıdı. Kalabalık, Beyaz Saray'ın önünde "yılanı öldürdükleri" bir gösteri sergiledi.

Göstericiler üzerinde "Kara yılanı durdurun" yazılı dövizler de taşıdı.
 


Yapımı 2017'de tamamlanan Dakota Access boru hattının kutsal saydıkları topraklara zarar verdiğini savunan Kuzey Dakota'daki Siyu kabileleri ve diğer yerliler, yıllardır hattın kapatılması talebiyle büyük protesto gösterileri düzenliyor.

Eski Başkan Donald Trump, 2017'de selefi Barack Obama'nın durdurduğu Keystone XL ve Dakota Access boru hattı projelerinin devamına karar vermişti. Biden ise göreve geldikten hemen sonra Keystone XL projesinin iptaline yönelik kararnameyi imzalamıştı.

Columbia Bölge Mahkemesi, geçen yıl temmuzda Dakota Access petrol boru hattının kapatılmasına hükmetmiş ancak temyiz mahkemesi kararı bozmuştu.


Independent Türkçe, RT

 

DAHA FAZLA HABER OKU