Üzeyir Garih dosyası 4 ay sonra zamanaşımına uğrayacak

Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili dosya, 4 ay sonra zamanaşımına uğrayacak. 19 yıl 8 ay önce işlenen cinayet sırasında başka birinin olup olmadığı ya da ‘örgüt işi’ iddiaları açıklığa kavuşmadı

Üzeyir Garih, 25 Ağustos 2001'de Yener Yermez adında bir kişi tarafından Eyüp Mezarlığı'nda öldürülmüştü / Fotoğraf: Twitter

19 yıl 8 ay önce 11 bıçak darbesiyle öldürülen Alarko Holding Kurucu Eş Başkanı Dr. Üzeyir Garih'le ilgili soruşturma dosyası 4 ay sonra zamanaşımına uğrayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eğer 4 ayda soruşturmayla ilgili herhangi bir yeni delil ve bilgi tespit edilemezse; dosya yeterince araştırılmayan ve cevapsız kalan sorularla tozlu raflarda yerini alacak.

Mezarlıkta asker kaçağı Yener Yermez tarafından öldürüldü

Garih, cinayet günü Alarko Holding'de Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Nikolay Vassilev'le görüştü. Şoförü ve koruması izinliydi. Eyüp Sultan Mezarlığı'na 14.00'te gitti. Mezarlıkta asker kaçağı Yener Yermez tarafından öldürüldü. Yermez'e verilen müebbet ağır hapis cezası, Yargıtay tarafından 18 yıl önce onandı.

yener.jpg
Yener Yermez cinayetten 10 gün sonra tutuklanmıştı / Fotoğraf: Twitter

 

Ancak bu tartışmaları bitirmedi. Garih'in arkadaşı Doğan Kasadolu'nun "Adi bir cinayet değil, arkasında bir örgüt olabilir" iddiasıyla ilgili savcılığa yapılan suç duyurusunda bugüne kadar ilerleme sağlanamadı.

Soruşturma dosyasıyla FETÖ soruşturmasından aranan firari savcı Zekeriya Öz, Cihan Kansız, Muammer Akkaş ve Fikret Seçen gibi savcılar ilgilenmişti. Sır perdesi aralanamayan cinayetin ardında bir örgütün olup olmadığı ya da cinayet sırasında başka bir kişinin olup olmadığı tespit edilemedi.

Suikastte yanıt bulmayan 11 soru

  1. Yermez, "Cinayeti hırsızlık için işledim" dedi. Ancak Garih'in kolundaki 50 bin dolarlık saati ve cüzdanı almadı. Neden?
  2. Cinayet delili bıçak, cinayet mahallinden 10 metre öteye şair Sıtkı Ozansoy'un mezarının yanında toprağa gömüldü. Polis, 11 günde delil bıçağı nasıl bulamadı?
  3. Yermez, Fehmi Koru'ya ihbar mektubu gönderdi. "Bana cinayeti üstlenmem karşılığında 1.5 milyon dolar teklif edildi. Kabul etmemem halinde ölümle tehdit edildim" dedi. Bu iddianın doğruluğu niçin araştırılmadı?
  4. Hasdal Kışlası'na girerken er Yermez'den cep telefonu çıktı. Cep telefonuyla ilgili niçin işlem yapılmadı?
  5. Yermez, adli tıpta görevli olan ve Ergenekon sanıkları arasında yer alan Ümit Sayın'ın Garih cinayetiyle ilgili çok şeyler bildiğini iddia etti. Sayın, Yermez'i yalanladı. Sayın, geçen yıl şüpheli bir şekilde evinde ölü bulundu.
  6. Olay yerinde bir kadının kanı tespit edildi. Yermez, Meral isimli kadından söz etti. Kim olduğu bulunamadı.
  7. Yermez'in raporuna göre üzerinde sadece küçük bir kan lekesi bulundu. Halbuki Garih tam 11 kez bıçaklanmıştı. Yermez o gün giydiği bütün giysileri değiştirdiyse dolabındaki pantolona kan lekesi nasıl bulaştı?
  8. Cinayeti işlerken eldiven kullanmayan Yermez'in cinayet mahallinde neden hiç parmak izine rastlanmadı?
  9. Yermez suç delili telefonunu neden kışlaya götürdü?
  10. Garih'in olay günü cep telefonuyla kimi ya da kimleri aradığı hiç araştırılmadı? Arayan ve aranan numaralar sır gibi saklandı.
  11. Garih'in Eyüp Mezarlığı'na neden yalnız gittiği meçhul kaldı.

 

Sabah

 

DAHA FAZLA HABER OKU