Millî Gazete manşetine taşıdı, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersine soruşturma açıldı

Gazete, ders hakkında soruşturma açılmasını "Son ders! Millî Gazete’den bir gazetecilik başarısı daha!” şeklinde yorumladı

Fotoğraf: Twitter

Millî Gazete’nin manşetine “Üniversiteden fıtratı temelden reddeden ders” ifadesiyle taşıdığı "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersinin içeriğine ilişkin inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden (SBÜ) yapılan açıklamada, 26 Mart’ta Millî Gazete’de yer alan “Üniversitede fıtratı temelden reddeden ders” başlıklı haberde yer verilen "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" dersinin, başka üniversitelerde zorunlu olmasına karşın SBÜ müfredatında seçmeli ders olarak okutulduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak aile yapımızı, toplumsal değerlerimizi hedef alan, örf, adet ve kadim geleneklerimize, dini ve milli değerlerimize zarar veren hiçbir ders içeriğini kabul etmemiz, izin vermemiz, hoş görmemiz veya onaylamamız asla mümkün değildir. Müfredat dışında olduğu düşünülen konuşma ve anlatımlar hakkında ilgili fakülte Dekanlığımız tarafından gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ders bahanesiyle de olsa milli ve mukaddes değerlerimizin tartışma konusu yapılmasını asla tasvip etmiyoruz. Gençlerimizi milli duygularla yetiştirmeyi ilke edinen üniversitemizin aynı hassasiyetleri taşıdığının ve çalışmalarını bu doğrultuda yürütmekte olduğunun bilinmesini arzu etmekteyiz.

Üniversitenin bu açıklaması üzerine Millî Gazete “Son ders! Millî Gazete’den bir gazetecilik başarısı daha!” başlıklı bir haber daha yayımladı. Haberde ders hakkında soruşturma açılmasından memnuniyet duyulduğu belirtilirken “Millî Gazete, yaptığı haberlerle manevi ve toplumsal değerlerimizin erozyona uğratılmasına engel olmaya devam ediyor” denildi.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU